Vettel andis kriitikutele vastulöögi ja kiitis uue turvavidina heaks

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel.
Sebastian Vettel. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja meeskonnad viibivad Barcelonas hooajaeelsel testisõidul, kus Ferrari rooli keerav Kimi Räikkönen katsetas eile sõitjate pea kaitseks mõeldud vidinat ehk Halo'd. Kui mitmed teised sõitjad on uuendust kritiseerinud, siis Räikköneni tiimikaaslane Sebastian Vettel kiitis Halo heaks.

Halo on erinevate sõitjate seas leidnud kriitilist vastukaja: nii teatas valitsev maailmameister Lewis Hamilton, et see on «F1 ajaloo kõige kohutavama välimusega uuendus» ning Force India sõitja Nico Hülkenberg teatas samuti, et see on tema arvates «kohutav».

Ferrari tiimi esindav Vettel on aga pisut teisel arvamusel. «Põhimõtteliselt ma nõustun, et see ei näe väga hea välja, aga sama palju, kui see suurendab turvalisust, aitab see ka elusid päästa,» rääkis Vettel.

«Viimaste aastate peale tuleb mulle meelde vähemalt kaks sõitjat - Henry Surtees ja Justin Wilson -, kes võiksid endiselt meie hulgas olla, kui meil oleks olnud selline süsteem. Leian, et Halo võib olla väga kole lahendus, aga mitte miski ei õigusta seda, et neid kahte meest enam meie hulgas ei ole,» andis neljakordne maailmameister mõista, et kiidab Halo kasutuselevõtu heaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles