Kontaveit: raskeim hetk oli avaseti lõpus

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: SCANPIX

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 91.) kaotas Mehhikos Monterreys peetava 250 000 USA dollari suuruse auhinnafondiga tenniseturniiri poolfinaalis belglanna Kirsten Flipkensile (WTA 73.) 6:7(6), 4:6 kaotuse. Esmakordselt karjääris WTA-turniiril poolfinaali pääsenud eestlanna ütles pärast matši, et vastane mängis tähtsaid punkte kindlamalt.

Avasetis oli eestlanna juhtimas 5:3, ent Flipkens jõudis seisuni 5:5 ning võitis lõpuks ka kiire lõppmängu.

«Esimese seti lõpp oli mängu raskeim hetk. Seal oli palju pikki pallivahetusi. Kõik punktid on sellistel hetkedel üliolulised ja seal tuleb väga palju vaeva näha. Tegin lõpus ise paar lihtsat viga ja vastane mängis kindlamalt,» sõnas Kontaveit pärast kohtumist telefonitsi Postimehele.

20-aastane Kontaveit viitas ka kümme aastat vanema vastase kogemustele. «Ta mängis tähtsaid punkte väga-väga hästi, eks mul ole ka kogemusi vähem. Väsimus mingit suurt rolli ei mänginud, eks vastasel oli ju ka juba neljas mäng,» lisas eestlanna.

Kokkuvõttes jäi Kontaveit suurepärase nädalaga rahule: teel poolfinaali ei kaotanud ta settigi, alistades kindlalt nii Dominika Cibulkova (WTA 57.), Sara Errani (WTA 17.) kui Nicole Gibbsi (WTA 104.). «Kindlasti üks karjääri paremaid nädalaid ja jään kokkuvõttes rahule,» sõnas ta.

Edasi läheb Kontaveit USAsse, kus osaleb Indian Wellsi turniiril. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles