Jean Todt: oleme Schumacheriga endiselt sõbrad

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher ja Jean Todt
Michael Schumacher ja Jean Todt Foto: SCANPIX

Saksamaa ajaleht Autobild uuris Rahvusvahelise Autospordiliidu presidendilt Jean Todtilt, milline on tema suhe seitsmekordse vormel-1 maailmameistri Michael Schumacheriga. «Oleme endiselt sõbrad,» kinnitas ta.

Todt meenutas aegu, kui tema oli Ferrari vormelitiimi juht ja sinna tuli sõitma ka Schumacher. Koos võideti viis maailmemeistritiitlit järjest. «Täna on Sebastian Vettelil neli ja Lewis Hamiltonil kolm meistritiitlit. Schumacheril on sama palju kui neil kahel kokku – see näitab, kui suur tema saavutus oli,» rääkis Todt.

Kuidas Todt ja Schumacher tänasel päeval läbi saavad? «Meie suhtlus on loomulikult muutunud, kuid meil on endiselt suhe – oleme endiselt sõbrad,» rääkis ta. «Samas on minu suhe Corinna Schumacheri ja tema perekonnaga intensiivsem kui varem. Tunnen vastutust nende kõrval seista.»

2013. aasta 29. detsembril kukkus Schumacher Prantsuse Alpides Méribeli lähistel koos pojaga suusatades peaga vastu kaljut ja sai raske peatrauma. Arstide sõnul oleks ta tõenäoliselt surma saanud, kui poleks kandnud kiivrit.

Kannatanu viidi pärast uuringuid kunstlikku koomasse. 2014. aasta 7. märtsil oli ta jätkuvalt koomas, tema seisund oli kriitiline, kuid stabiilne. 4. aprillil esitas Schumacheri pressiesindaja avalduse, mille kohaselt võis Schumacheri juures täheldada «teadvuseloleku momente», pärast seda, kui teda oli hakatud järk-järgult koomast välja tooma. 2014. aasta juuni keskpaigas tuli ta koomast välja ja täna viibib vormelilegend kodusel ravil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles