WTA juht: Šarapovat tuntakse aususe poolest (2)

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Šarapova pressikonverntsil
Maria Šarapova pressikonverntsil Foto: SCANPIX

Venemaa tennisetäht Maria Šarapova jäi vahele dopingu tarvitamisega. Los Angeleses toimunud pressikonverentsil teatas ta, et andis positiivse proovi Austraalia lahtiste meistrivõistluste ajal tänavu jaanuaris. WTA juht Steve Simon oli uudisest kuuldes löödud. 

«Olen neid uudiseid kuuldes väga kurb. Maria on liider ja teda tuntakse aususe poolest. Siiski, nagu ka Maria ütles, peab iga mängija vastutama selle eest, mida ta sööb. Nüüd peab tennise anti-dopingu programm tegema on tavalised protseduurid. WTA toetab seal tehtavat otsust,» ütles Simon.

Šarapova jäi vahele meldooniumi tarvitamisega, mis lisati keelatud ainete hulka alles sellel aastal ja Šarapova ei olnud enda sõnu sellest teadlik.

«Ma ei taha oma karjääri sellisel viisil lõpetada,» teatas viiekordne suure slämmi turniiride võitja. «Kõik, mida söön, on minu enda vastutada. Olen uues olukorras. Ma ei tea, millised tagajärjed sellele tulevad, kuid ma teen Rahvusvahelise Tenniseliiduga koostööd.» Šarapova tarvitas meldooniumit terviseprobleemide tõttu viimase kümne aasta jooksul, kuna seda soovitas temale perearst.

Eesti Antidpoingu kodulehel seisab selgitus: «Alates 2016. aastast on igal ajal keelatud laialt levinud südameravim – Mildronaat, mille toimeaine on meldoonium. Juhime tähelepanu, et see on seni olnud vaid seireprogrammis, kuid nüüd on ilmnenud selle kasutamise juhud sportlaste poolt sooritusvõime suurendamiseks.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles