Kati Tolmoff maailma tippturniiril põhivõistlusele ei pääsenud

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Tolmoff.
Kati Tolmoff. Foto: Kristjan Teedema

Birminghamis sulgpalli Superseries Premier turniiril All England pidi Eesti esireket Kati Tolmoff võistlust alustama kvalifikatsioonist. Aastas viis korda toimuvad Superseries premier võistlused on sulgpallimaailmas suurima auhinnafondiga ning kõige prestiižikamad. 

Naiste üksikmängus on Inglismaal kohal kõik edetabeli esikümne mängijad. Kuna põhitabelis on ainult 32 kohta, siis pidi maailma edetabelis 79. kohal asuv Tolmoff alustama kvalifikatsiooniringidest. Esimeses mängus pidanuks Tolmoff vastamisi minema Lalita Dahiyaga Indiast, kuid sai loobumisvõidu. Teise mängu võit taganuks pääsme juba põhivõistlusele ja sellega kaasnevad väga vajalikud punktid maailma edetabelisse olümpiale kvalifitseerumiseks.

Juba neljandat võistlust järjest paari viimase kuu jooksul sai Tolmoff aga vastaseks Olga Kononi Saksamaalt (maailma edetabeli 37). Ka täna jäi Tolmoffil konkurendi alistamisest natuke puudu ning sakslanna võitis mängu 21:18, 21:15.

Olümpiapunkte on võimalik sulgpallis korjata 1. maini ning olümpiale sõitjad otsustatakse maailma edetabeli alusel, kus võetakse arvesse aasta jooksul mängitud kümme parimat turniiri. Tolmoff peaks olümpiale pääsuks praeguselt 79. kohalt tõusma viis kuni kümme astet ehk lisama praegustele 21 152 punktile veel umbes 2000 punkti. Selleks on aega jäänud veel neli-viis turniiri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles