Saskia Alusalu dopingust: see tekitab minus vastikust ja motivatsiooni kadumist

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saskia Alusalu.
Saskia Alusalu. Foto: SCANPIX

Spordimaailma räsib järjekordne dopinguskandaal. Lühikese aja jooksul on südameravimi meldooniumi kasutamisega jäänud vahele kümmekond tippsportlast, teiste seas ka kiiruisutamise viiekordne maailmameister Pavel Kuližnikov. Saskia Alusalu tunnistas, et tegemist pole ainsa kahtlust äratava kiiruisutajaga.

«Venelaste dopinguskandaal on puudutanud ka kiiruisutamist. Dopingutestis põrus maailmarekordiomanik ja viiekordne maailmameister Pavel Kuliznikov. See tekitab minus vastandlikke tundeid,» kirjutas Alusalu Facebookis. «Esiteks tunnen viha, aga samas on mul väga kahju. Kahju konkreetsest kiiruisutajast, sest olen veendunud, et see pole ainult sportlase otsus, vaid suuresti kogu süsteemi süü. Samas tean, et loomulikult on lõpuks sportlane vastutav.»

Ta jätkas: «Veel rohkem on kahju teistest sportlastest. Eriti maailmakarikaetappidel ja MMil teise või neljanda koha saanud uisutajatest. Tagantjärele võivad nad küll ümbrikuga medali endale saada, kuid kogu hetk, emotsioon, tähelepanu, õnnetunne ja kõik muu sellega kaasnev on rikutud.»

Alusalu tunnistas, et vahele jäänud venelane pole sugugi ainuke kahtlusi äratav uisutaja. «Teiseks, veidral kombel ei ole ma üllatunud. Pigem tekitas uudise lugemine kergendust. Lõpuks ometi, sest kahtlused on olnud juba ammu. Kahju on ka tõdeda, et tegemist ei ole ainukese kahtlust äratava kiiruisutajaga. Seda mitte ainult sellepärast, et nende edu näib olevat mäekõrgune, vaid pigem tekitab kahtlust nende tohutult kiire areng. Paljudel teistel uisutajatel võtab see aega 5-10 aastat, mis dopingupatusel ja ka paaril teisel kahtlustärataval vene kiiruisutajal võtab vaid ühe hooaja. Juba pikemat aega olen tundnud, et see tekitab minus vastikust ja motivatsiooni kadu. Palju jääb õhku rippuvaid küsimusi ja kahtlusi... Kahju, et see kõik rikub ära kogu spordi ilu ja võlu!»

Kuulsaim meldooniumiga vahele jäänud sportlane on tennisist Maria Šarapova. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles