Meldooniumi saaga jätkub: vahele jäi Londoni olümpiahõbe, kes võib teenida eluaegse keelu (4)

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Davit Modzmanašvili.
Davit Modzmanašvili. Foto: SCANPIX

Värske info kohaselt on keelatud aine meldooniumi kasutamisega vahele jäänud mitmed Gruusia maadlejaid, sealhulgas Londoni olümpiamängude hõbemedalist, ning ka üks Venemaa kiiruisutaja.

Selle nädala alguses jahmatas spordimaailma tennisemängija Maria Šarapova ülestunnistus, kus ta teatas, et on aastaid kasutanud meldooniumit, mis on keelatud ainete nimekirjas. Venemaa tennisisti avalduse järel selgus, et sama ainet on kasutanud veel mitmed sportlased ning täna pikenes see rivi veelgi. Nii kinnitas Gruusia maadluskoondise treener Vahhtang Blagidze, et Londoni OMil hõbemedali võitnud Davit Modzmanašvili jäi meldooniumiga vahele eelmisel kuul ning kuna grusiini jaoks on see teine dopingureeglite rikkumine, võib teda oodata eluaegne võistluskeeld.

Lisaks Modzmanašvilile jäid meldooniumiga vahele veel viis Gruusia maadlejat, kuid nende nimesid pole veel avalikustatud.

Grusiinid pole aga ainukesed, kes täna meldooniumiga vahele on jäänud, sest Eurosport teatas, et sama aine tarvitamisega on patustanud ka Venemaa lühirajauisutaja Jekaterina Konstantinova. Samas võib Rahvusvahelise Uisuliidu (ISU) andmetel lähiajal oodata veel mõne sportlase kohta sarnast teadet, sest oma kodulehel teatas ISU täna, et mitme sportlase A-proovist on leitud meldooniumit, kuid kuna need uisutajad on nõudnud B-proovi avamist, siis antud hetkel nende nimesid ei avalikustata.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles