Esimene miniolümpia toimub Riias

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MM-pronks Epp Mäe loodab täna auhinnakappi saada ka elu esimese täiskasvanute Euroopa meistrivõistluste medali.
MM-pronks Epp Mäe loodab täna auhinnakappi saada ka elu esimese täiskasvanute Euroopa meistrivõistluste medali. Foto: Tairo Lutter

Epp Mäe – Eesti ilmselt suurim medalilootus Riias peetaval maadluse EMil – oli päev enne võistlust lõbusas meeleolus. Samas õhkus temast ka rahulikku enesekindlust. Eelmisel aastal jõuliselt maailma tippu tõusnud 23-aastane eestlanna valmistub eelkõige Rio olümpiaks ja seega võib ta matile minna üpris pingevabalt.

Viimastel aastatel on EM Eesti lähedale jõudnud mitmel korral: 2014. aastal korraldasid soomlased tiitlivõistluse Vantaas, nüüd jõuti järjega Läti pealinna. Mäe hinnangul on sellest väike kasu täiesti olemas. «Ajavöönd on sama, isegi ühte tundi ei tule ennast sisse elada. Aga muidu pole suurt vahet, kus maadelda tuleb, võistlus on võistlus.»

Tõsi, juba ligi kaks aastat on Mäe lähtepunkt olnud Kesk-Soomes Kuortanes, kus ta treenib koos Soome koondisega Viljandist pärit Ahto Raska näpunäidete järgi. Sealt on Riiga juba pisut tülikam tulla kui Eestist, kust see on kolme-nelja tunni vaev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles