Rossi meenutas skandaalset kokkupõrget: meie suhet ei paranda enam miski

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valentino Rossi (esiplaanil) ja Marc Marquezi duell lõppes hispaanlase kukkumisega.
Valentino Rossi (esiplaanil) ja Marc Marquezi duell lõppes hispaanlase kukkumisega. Foto: SCANPIX

MotoGP sarja eelmise hooaja lõpuetapil meistritiitli kaotanud Valentino Rossi lausus väljaandele Motosprint, et ei unusta iial eelviimasel etapil aset leidnud kokkupõrget Marc Marqueziga. Itaallase sõnul maksis see talle võimaliku kaheksanda MM-tiitli.

Malaisias Sepangi rajal peetud hooaja eelviimasele võidusõidule startis Rossi 11-punktilise eduga tiimikaaslase Jorge Lorenzo ees. Võistluse käigus põrkas ta aga kokku Hondal sõitnud Marqueziga ning kohtunike hinnangul põhjustas Rossi Marquezi kukkumise, kostitades hispaanlase tsiklit jalalöögiga. Rossile määrati karm karistus, mille tulemusel ta pidi alustama Valencia rajal peetud viimast etappi viimaselt stardikohalt.

Itaallane tõusis sealt küll sõidu lõpuks neljandaks, kuid Lorenzo võitis etapi ja kindlustas sellega MM-tiitli, edestades Rossit viie punktiga. «Eelmise hooaja järel pole mitte miski enam endine. Aga meie duell saab olema ehedam. Kõik näevad, mida ta tegelikult mõtleb. Olen öelnud, et ma ei unusta seda, mida ta tegi,» lausus Rossi Marquezi kohta. «Oleks silmakirjalik tal kätt suruda ja öelda, et kõik on möödas, sest see pole nii.»

Rossi hinnangul oleks Marquez pidanud mullu keskenduma oma sõidule. «Tema eesmärgid olid päevselged ja Valencias toimunu oli kui kirss tordil. Tänaseks pole see aga enam tähtis. Meie suhe ei parane pärast juhtunut enam iial. Mulle meeldib tegeleda reaalsete asjadega, mitte kulutada aega teesklemisele,» lausus Rossi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles