Ratas: minu kandideerimise taga pole poliitilisi kokkuleppeid (2)

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Madis Luik

«Ma ei saa ju olla kindel, et saan Eesti Olümpiakomitee (EOK) presidendikandidaadikski. Olen osalenud paljudel valimistel ega ole selline inimene, kes ütleb, et Ratas võidab,» selgitab Jüri Ratas, miks ta kandideerib ühel ajal EOK presidendiks ja riigikogu aseesimeheks.

Juhul kui Ratasel õnnestub 18. märtsiks koguda 15 EOK liikme toetus – selle tingimuse täitumises ei maksa tegelikult kahelda – ning ta saab õiguse kandideerida 15. aprillil toimuvatel valimistel Eesti spordi kõige tähtsamaks meheks ja saavutab valimistel võidu, loobub ta tööst riigikogus.

Kuniks EOK juhiks saamine pole kindel, kavatseb Ratas täie pühendumisega tegutseda riigikogu asespiikri kohal. Seda rolli on ta täitnud juba aastaid.

«Vastutan oma pere eest – praegu tuleb mul leib lauale tänu tööle riigikogus,» räägib Ratas, kes viimastel nädalatel on intensiivselt tegutsenud EOK liikmete hulgas toetushäälte kogumiseks ning on tõusnud ka valimiste üheks soosikuks. «Ma tõesti soovin neid valimisi võita, sest see töö veab mu suunurgad ülespoole. Kas see õnnestub, otsustavad EOK täiskogu liikmed,» lisab ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles