Kergejõustikunoored võistlevad Balti maavõistlusel

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jakob Ristimets.
Jakob Ristimets. Foto: Jakob Ristimetsa fänniklubi

Eesti kergejõustiku noortekoondis võistleb laupäeval Lätis Balti maavõistlusel.

Eesti koondise esinumbrid Lätis, Kuldigas toimuval Balti U18 vanuseklassi maavõistlusel on noormeestest Vitali Rubenkov (NPSK Narvic) ja Jakob Ristimets (SK Altius) ning neidudest Margit Kalk (Tartu SS Kalev), Katre Sofia Palm (Saue KJK) ja Lisa Lannusalu (KJK Vike)  

Rubenkov teeb koonise eest kahte ala: kaugus- ja kolmikhüpet. Tema isiklikud rekordid neil aladel on vastavalt 7.05 ja 14.25. Ristimets stardib 60m sprindis, 60m tõkkejooksus ja 4x200m teatejooksus, tema tippmargid on 60m sprindis 7,06 ja 60m tõkkejooksus 8,03.

Kalk panustab koondise eest 60m tõkkejooksu, teivashüppe ja 4x200m jooksuga ning tema iisiklikud rekordid on 60m tõkkejooksus on 8,67 ja teivashüppes 4.10. Palm püüab koondisele maksimumpunkte kõrgushüppes ja Lannusalu kuulitõuks. Palmi tippmark kõrgushüppes on 1.76 ning Lannusalul kuulitõukes 14.95.

Ala võitjad saavad Balti meistri medalid.

2015. aasta Balti noorte talvisel maavõistlusel Tartus jäi tugev Eesti noortekoondis Leedu koondise järel teiseks. Kogunud võitjatega sama punktisumma, sai mullu otsustavaks alavõitude arv, mida Leedu noortel kogunes ühe võrra enam. Suurem osa meie mulluse väga tugeva koondise esindajaid on tänavuseks hooajaks juba juunioride vanuseklassi jõudnud, mistõttu nõuab tänavu endiselt tugeva koondisega esindatud leedulastelt revanši võtmine koondiselt suurt eneseületust. Läti eakaaslaste edestamine peaks meie koondisele olema jõukohane.

Võistluste ajakava ja stardinimekirjad on nähtavad siin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles