Mercedes annab sel hooajal sõitjatele rohkem vabadust

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton (vasakul) ja Nico Rosberg.
Lewis Hamilton (vasakul) ja Nico Rosberg. Foto: SCANPIX

F1 sarjas osalev Mercedese meeskond teatas, et annavad sel aastal oma kahele kangele sõitjale Lewis Hamiltonile ja Nico Rosbergile rohkem vabadust otsuste langetamisel.

Mercedese kaks sõitjat on viimasel kahel hooajal omavahel mitmel korral tülli läinud ning meeskond on püüdnud olukorda kontrolli all hoida sellega, et on nii Rosbegil kui Hamiltonil käskinud sõitudel kasutada enam-vähem sarnast taktikat. Peagi algava uue hooaja eel on aga otsustatud senist käitumismalli muuta.

«Kui me seda projekti 2013. aastal alustasime, siis oli meeskonnal palju pingeid, et tulemusi saavutada ja etappe võita,» selgitas tagamaid Mercedese tiimi juht Toto Wolff. «2014. aastal võitsime meistritiitli ja 2015. aastal tõestasime, et see polnud ühekordne asi. Selleks, et sellist seisu säilitada, proovisime meestele kindlaid raame ümber panna. Mõnikord see töötab, mõnikord mitte. Õppisime mitmeid huvitavaid asju ja arenesime organisatsioonina. Lewis ja Nico on nüüd mõned aastad koos olnud ja nende dünaamika töötab päris hästi. Võlgneme seda (rohkem vabadust- toim.) neile ja võlgneme vormel-1 sarjale seda, et laseksime neil omavahel võidu sõita,» lisas Mercedese boss.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles