Artur Pikk tuli BATEga superkarika võitjaks

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artur Pikk.
Artur Pikk. Foto: Tairo Lutter

Eesti jalgpalluri Artur Pika ametlik debüüt Borissovi BATE eest oli meeldejääv, superkarikafinaalis alistati Artur Kotenko leivaisa Saligorski Šahtjor.

Viimasel kümnel aastal Valgevene jalgpalli valitsenud BATE tegi mullu kuldse duubli ja nii pääses superkarikasse Artur Kotenko tööandja Saligorski Šahtjor, kes karikafinaalis BATE-le 1:4 alla jäi, kirjutas Soccernet.ee.

Superkarikafinaalis pani Šahtjor märgatavalt kõvemini vastu ja saatis tulises kohtumises palli võrku esimesena, kuid suluseisu tõttu see tühistati. Möödus vaid kaks minutit ja BATE asus juhtima - Šahtjori Twitteri kirjelduse kohaselt oli tegu vastuolulise väravaga, sest suluseisus mängija segas Artur Kotenko konkurenti Vladimir Bušmad.

Järjekordne Šahtjori värav tühistati vahetult enne poolaega ja seda löögile eelnenud vea tõttu. Tunni peal läks hoopis BATE 2:0 ette ja tundus, et mäng on tehtud.

90 minutit mänginud Pikal ei õnnestunud kaitseliinis siiski nullimängu kirja saada, 82. minuti omaväravast tuli Šahtjor taas minimaalsele kaugusele. Kuigi vahetult pärast väravat avanes neile kuldne võimalus mäng viigistada ja viimasel kümnel minutil oli veel mitmeid ohtlikke momente, pääses BATE 2:1 võiduga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles