Nabi loodab jõuda elu parimasse vormi, aga kas sellest piisab?

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Nabi (vasakul) kaotas Riia EMi veerandfinaalis Valgevenet esindavale grusiinile Ioseb Tšugošvilile, kes on eestlasest tunduvalt jämedam. Taolisi maadlejaid on päris palju ja Nabil on nende vastu raske.
Heiki Nabi (vasakul) kaotas Riia EMi veerandfinaalis Valgevenet esindavale grusiinile Ioseb Tšugošvilile, kes on eestlasest tunduvalt jämedam. Taolisi maadlejaid on päris palju ja Nabil on nende vastu raske. Foto: Tairo Lutter

Kreeka-Rooma maadluse raskekaalu Londoni olümpiahõbe Heiki Nabi piirdus Riia EMil laupäeval 10. kohaga. Konkurendid tunduvad liiga tugevad, et neid liigutada, ja eestlase trump – vastupidavus – ei pruugi teda piisavaltaidata. Nabi usub kõigest hoolimata, et pääseb esmalt Rio olümpiamängudele, teeb seal tegusid ning suudab raskekaalu tipus püsida veel aastaid.

30-aastase Nabi edutee sai otsa veerandfinaalis, kus ta kaotas Valgevenet esindavale grusiinile Ioseb Tšugošvilile 0:3. Tšugošvili on tüüpiline raskekaalu maadleja, kes mahub kaalumise ajal napilt 130 kilose piiri sisse, samal ajal kui hoopis atleetlikuma välimusega Nabi kõigub 115-118 kg vahel. Mida aeg edasi, seda raskem on Nabil n-ö kõhuga maadlejatele vastu saada.

Rio valiksõela võiks Nabi ikkagi läbida, sest aprillis ja mais toimuval kõigil kolmel kvalifikatsiooniturniiril ebaõnnestumiseks on ta liialt stabiilne. Aga mida teha olümpial? Ja eriti siis, kui Nabi satub tugevamasse tabelipoolde?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles