Horner: Vettelist ja Hamiltonist ei saa iial meeskonnakaaslasi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel ja Lewis Hamilton.
Sebastian Vettel ja Lewis Hamilton. Foto: SCANPIX

Red Bulli vormel-1 võistkonna juht Christian Horner sõnas, et praeguse põlvkonna kahest paremast sõitjast Lewis Hamiltonist ja Sebastian Vettelist, kel kahe peale seitse MM-tiitlit, ei saa kunagi meeskonnakaaslasi.

Horner lausus Telegraphile, et kuniks Ferraris sõidab Vettel, on selle meeskonna uks Hamiltonile suletud. Aastatel 2010-13 võitis Vettel just Horneri käe all Red Bulliga neli järjestikust MM-tiitlit ja 2011. aastal blokeeris Horner toona McLarenis kihutanud Hamiltoni võimaliku liitumise oma meeskonnaga. «Oleks olnud võimatu neid kahte samasse meeskonda mahutada,» meenutas Horner.

«Mind üllataks väga, kui need kaks kunagi samasse tiimi kuuluksid. Sellist stsenaariumit oleks äärmiselt raske ette kujutada. See lööks tiimi kaheks – alati on üks sõitja, kes on rõõmus, ja teine, kellel on s*tt tuju,» lisas Horner.

Hamilton sõlmis mullu Mercedesega uue 100 miljonit naela väärt kolmeaastase lepingu, mis algab tänavu. Hoolimata kuulujuttudest, nagu oleks ta varuavariandina kaalunud Ferrarisse minekut, kinnitas 31-aastane britt ise, et pidas läbirääkimisi vaid oma praeguse tiimiga. Vetteli leping Ferrariga kehtib teadaolevalt 2018. aastani, kuid osapooltel on võimalus seda pikendada.

Statistikaraamatus on mehed kõrvuti, sest Hamiltonil on kolm tiitlit ja 43 etapivõitu, Vettelil üks tiitel rohkem, kuid üks etapivõit vähem. Iseloomult on nad aga erinevad – Hamilton armastab glamuurset elustiili ega ütle ära ka pidutsemisest, samas kui Vettel veedab vabad hetked Šveitsis pikaajalise tüdruksõbra ja kahe pisitütre seltsis.

Horner viitas sellele, et Hamiltoni ja tema tiimikaaslase Nico Rosbergi paljuräägitud konfliktid on tegelikult tühised. «Lewise ja Nico suhe on ju harmooniline. No kuulge, korra kolme aasta jooksul viskas üks teist mütsiga! Seb ja Mark (Webber – toim) olid väga vihased rivaalid. Seb ehk vähem, kuna ta oli kiirem, aga Mark püüdis ära kasutada iga viimast kui võimalust Sebile naha vahele pugeda. Olgu siis tegu kõrvaklappide peast viskamisega, kuna ta ei pidanud Sebi juttu oluliseks, ehkki samas üritas ta kõigest hingest kuulda, mida räägitakse. Või siis sellega, kuidas kumbki sõitja ei tahtnud teisele enne kvalifikatsiooni lõppu reeta, kui kiire ta tegelikult on,» meenutas Horner aegu, mil Vettel ja Webber koos Red Bullis sõitsid.

Foto: LaPresse/Photo4/LaPresse
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles