Video: KHLis lõppes tähtis mäng suure skandaali ja protestiga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sibiri ja Metallurgi mäng lõppes vastuolulisel moel.
Sibiri ja Metallurgi mäng lõppes vastuolulisel moel. Foto: SCANPIX

Jäähokiliigas KHL lõppes Magnitogorski Metallurgi ja Novosibirski Sibiri vaheline veerandfinaalkohtumine suure skandaaliga, sest Sibiri meelest ei oleks tohtinud lisaajal visatud Metallurgi võiduvärav lugeda. Kohtunikud jätsid tabamuse jõusse, ent klubi esitas liigale ametliku protesti, kus nõutakse mängutulemuse tühistamist.

Metallurg juhtis seeriat 2:1 ja oli võtmas kolmandat võitu, kuid 26 sekundit enne normaalaja lõppu suutis Calle Ridderwall seisu 3:3 viigistada ja kohtumine läks lisaajale. Seda oli mängitud vaid 52 sekundit, kui Metallurgi kapten Sergei Mozjakin viskas võiduvärava ja viis Magnitogorski klubi seeriat 3:1 juhtima.

Sibiri mängijad protestisid aga otsekohe, sest kümmekond sekundit enne värava sündi oli Metallurg teinud vahetuse. Selle käigus mängis jääle tulnud Tomas Filippi litrit, ehkki Jan Kovar ei olnud veel jõudnud jäält lahkuda. Reeglite järgi pidanuks Magnitogorsk saama selle eest kaheminutilise karistuse, ent kohtunikud arutasid pärast väravat olukorda ja leidsid, et Filippi ei mänginud litrit tahtlikult.

Sibir peamänedžer Kirill Fastovski andis väljaandele Sport Ekspress pärast mängu terava kommentaari, kus soovitas KHLi peakohtunikul Vladimir Pljuštševil reegliteraamatu korralikult läbi lugeda. «Härra Pljuštševi väljaütlemised rikuvad ausa mängu reeglit. Kohtunike viga on ilmselge, seda näeb kõikidest videotest. Aga Pljuštšev räägib midagi vahetusreeglitest, et segadust tekitada. Ma saan aru, et ta on peakohtuniku kohta noor, aga hokireeglite lugemist tuleb alustada ikka esimesest leheküljest, mitte kuskilt keskelt. Las ta tuletab meelde, kui mitu mängijat võib hokimängus korraga osaleda!» oli Fastovski oma väljaütlemistes mürgine.

«Arvestades, millise ränga vea kohtunikud tegid, esitasime KHLile palve mängutulemus tüistada. Kohtunike suur eksimus otsustas kohtumise saatuse,» teatas Sibir pisut hiljem tehtud ametlikus avalduses. KHLi juhtkond peab protesti rahuldamise või tagasilükkamise osas kiirelt otsusele jõudma, sest viies mäng peetakse juba homme Magnitogorskis.

Seal ei pruugi osaleda Sibiri väravavaht Alexander Salak, kes tõttas pärast väravat otsekohe kohtunikke Roman Gofmanit ja Andris Ansonsit sõimama ning Metallurgi ametnike väitel ka tõukas kohtunikku. Viimase käitumise eest peaks tšehhi ootama reeglite põhjal ees koguni viiemänguline karistus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles