Niki Lauda: vormel-1 ajasõidu uus formaat on paras lollus (1)

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niki Lauda.
Niki Lauda. Foto: SCANPIX

Mercedese vormel-1 tiimi juhtkonda kuuluv Niki Lauda lausus, et uus kvalifikatsioonisüsteem on tema arvates «paras lollus». Tiim olevat sellega aga leppinud olude sunnil.

«Kuulun vormel-1 sarja strateegiarühma ning Bernie Ecclestone tuli koosolekul lagedale jutuga, et midagi peab ajasõitude juures põnevuse tõstmiseks muutma. Esmalt pakkus ta välja plaani stardirivi ümber pöörata – kiireim mees oleks startinud kümnendalt kohalt ja nii edasi,» rääkis Lauda väljandele Gazzetta dello Sport. «Meile Mercedeses see ei meeldinud. Sestap oli targem nõustuda teise ettepanekuga, ehkki ma ei tea, kas Melbourne’is on kõik selleks üldse valmis.»

Lauda lisas, et uus hooaeg tuleks tasavägisem ka ilma ajasõidu formaadi muutmiseta. «Pole Mercedese süü, et oleme kahel viimasel hooajal teistest üle olnud. Aga usun, et vahed on vähenenud. Mullu olime Ferrarist pool sekundit kiiremad, tänavu ehk kaks kümnendikku,» pakkus austerlane.

Vormel-1 sarjas on tänavu kasutusel ajasõidu uus formaat, mille järgi langeb iga sessiooni teises pooles 90 sekundi tagant välja aeglaseim sõitja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles