Jüri Ratas sai veel ühe toetaja

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Tairo Lutter

Eesti Ragbiliit toetab kuu aja pärast toimuvatel EOK juhtkonna valimistel presidendi kohale tänast riigikogu aseesimeest Jüri Ratast.

Eesti Ragbiliidu president Ragnar Toompere sõnul langes valik Ratasele, kuna tema kasuks räägivad nii aastatepikkune kogemus spordis kui ka poliitikas ning EOK presidendi puhul on peamine, et inimene tähtsustaks sporti ja samas orienteeruks poliitikas.

«Vaid nii on võimalik tagada pikaajaline visioon ning spordi jätkusuutlikkus kõigi alaliitude lõikes. Oleme veendunud, et EOK presidendi ametikoht võimaldaks Jüril oma potentsiaali, tutvusi ja kogemust senisest veelgi paremini ning tõhusamalt rakendada,» lisas Toompere.

Eesti Korvpalliliidu president Jüri Ratas on selgelt öelnud välja, et lahkub EOK presidendi kohale valituks saamise järel riigikogust, poliitikast ja Keskerakonnast ning keskendub Eesti spordi arendamisele.

Jüri Ratase on Eesti Olümpiakomitee presidendi kohale esitanud mitu spordiorganisatsiooni. Avalikult on oma toetusest teatanud Eesti Võrkpalli Liit, Eesti Korvpalliliit, Eesti Turniiribridžiliit, Eesti Maleliit, Eesti Curlingu Liit ja Eesti Rulluisuliit. Lisaks neile on Jüri Ratase toetajate seas Lääne-Virumaa Spordiliit, Ida-Virumaa Spordiliit, Eesti Jõutõsteliit, Eesti Kepikõnni Liit ja Eesti Saalihoki Liit.

Eesti Olümpiakomitee juhtorganite, sealhulgas presidendi, valimised viiakse läbi 15. aprillil 2016. aasta EOK täiskogul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles