Saksa tsunami uputas Juventuse

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahetusest sekkunud Thiago Alcantara ja Kingsley Comani väravad tõid Bayernile lisaajal võidu
Vahetusest sekkunud Thiago Alcantara ja Kingsley Comani väravad tõid Bayernile lisaajal võidu Foto: SCANPIX

JALGPALL. «Juventus mängis 70 minutit ideaalset jalgpalli, kuid siis saabus Bayerni tsunami, mis Torino klubi põhja lasi,» kirjutas Itaalia ajaleht Corriere della Sera neljapäeval, päev pärast tänavuse hooaja põnevaimat lahingut Euroopa Meistrite liigas.

Pärast 2:2 lõppenud kaheksandikfinaali avamängu läks Juventus võõral väljakul kohtumist 2:0 juhtima, kuid Bayern jõudis viimasel minutil viigini, viis mängu lisaajale ja saatis Juventuse 2:4 kaotusega tagasi Itaaliasse. Suurfavoriit võttis jõuga selle, mis neile kuulub. «Võitsime eelmise hooaja finalisti ja lõime Itaalia meeskonnale neli väravat. Neid fakte vaadates pean küll oma meestele õnne soovima,» teatas Bayerni peatreener Pep Guardiola pärast matši.

Guardiola jaoks oli tegemist keerulise õhtupoolikuga, kuna mäng algas tema valearvestusega: ilmselt eeldas katalaan, et Juventus alustab kaitsva taktikaga ja loodab kiiretele vasturünnakutele. Läks aga vastupidi: Paul Pogba ja Juan Cuadrado viisid külalised juba 28. minutiks 2:0 ette. Bayern pidi ilmtingimata poolajapausil mängu pöörde tooma ja Guardiola sai sellega edukalt hakkama.

«Poolajal ütlesin meestele, et rohkem väravaid me endale lüüa ei lase. Kui suudame aga ise ühe tagasi lüüa, siis võib kõike juhtuda, eriti arvestades sakslaste mentaliteeti. Plaan oli teisel poolajal rohkem läbi äärte mängida,» selgitas ta.

Skeem töötas ideaalselt, sest 73. ja 91. minutil tulid just äärtelt teravad tsenderdused, mis lõppesid Robert Lewandowski ja Thomas Mülleri väravatega. Lisaajal kindlustas võidu aga Guardiola hea vaist vahetusi tehes, kuna väravad lõid pingilt sekkunud Thiago Alcantara ja Kingsley Coman. Viimase puhul on tegemist 19-aastase prantslasega, kelle mängijaõigused kuuluvad tegelikult Juventusele, kuid laenulepinguga mängib noormees tänavu Münchenis. «Selline on jalgpall: ühel hetkel mängid halvasti, järgmisel aga suurepäraselt. Lisaajal oli väljakul juba ainult üks meeskond ja see oli Bayern,» ütles võidukas Guardiola.

Samal ajal toimus kaheksandikfinaal ka Barcelonas, kus kohalik meeskond Londoni Arsenalile mingeid edasipääsulootusi ei jätnud. Barcelonal oli Londonist kaasas 2:0 eduseis ja kodus võeti 3:1 võit. Midagi üllatavat selle tulemuse juures küll ei ole, kuid Inglismaa spordimeedias said vunki juurde spekulatsioonid Arsenali peatreeneri Arsène Wengeri ümber.

Häälekamalt kui kunagi varem nõutakse nii tribüünidel kui leheveergudel 19 aastat klubi juures töötanud prantslase vallandamist. «Olukord on nüüd pöördunud: enamik Arsenaliga seotud inimesi tahab tema lahkumist,» ütles klubi ründelegend Ian Wright pärast kaotust. Londoni klubi on tänavu välja langenud nii Inglismaa karikasarjast kui Meistrite liigast. Inglismaa kõrgliigas hoitakse kaheksa vooru enne hooaja lõppu kolmandat kohta.

28. mail Milanos San Siro staadionil toimuva finaali poole püüdlevad seega veel kaheksa klubi, millest kolm on Hispaaniast (Barcelona, Madridi Real ja Madridi Atletico), kaks Saksamaalt (Müncheni Bayern ja Wolfsburg) ja üks Inglismaalt (Manchester City), Prantsusmaalt (Pariisi Saint-Germain) ja Portugalist (Benfica). Veerandfinaalpaarid loositakse täna Eesti aja järgi kell 13.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles