Viimaste hädaabihäälte nimel käib kõva rebimine

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Sõõrumaa
Urmas Sõõrumaa Foto: Viktor Burkivski

Täna on viimane päev anda Eesti Olümpiakomitee (EOK) presidendiks pürgijatele toetushääli. Need kandidaadid, kes tahavad 15. aprillil toimuvatel valimistel osaleda, peavad tänaseks saama kokku vähemalt 15 EOK liikme toetushääle.

Täna lõunaks võis kõige rahulikumalt hingata Jüri Ratas, kellel toetushääled kindlalt koos. Kuuldavasti võib Ratase toetajate arv küündida 40ni. Ülejäänud kandidaadid peavad aga hilisõhtuni aktiivselt tegutsema. Nii-öelda vabu hääli on veel saada ning nende nimel käib tõsine rebimine.

Tõnu Tõnistel oli täna kella ühe paiku ametlikult puudu veel paar häält, kuid samas oli ta optimistlik ning kinnitas Postimehele, et suure tõenäosusega saab ta vajalikud hääled kokku.

Täpselt samasuguses seisus oli ka Urmas Sõõrumaa, kes tunnistas samuti, et mõned hääled on puudu, kuid teatud lubadused lubavad tal vaadata tulevikku optimistlikult. Kui need, kes hääli lubasid, ka tegelikult õhtuks allkirja annavad, saab Sõõrumaa valimisrallit jätkata.

Erki Noolel oli samuti puudu paar häält, kuid Postimehega vesteldes tunnistas ta, et midagi juurde leida on üsna keeruline. Enne õhtut ei kavatse ta siiski püssi põõsasse visata.

Jüri Tammel ja Hannes Võrnol on vajaliku toetuse leidmine juba ülimalt keeruline.

Iga EOK liige saab anda ühe toetushääle, kokku on liikmeid 121. Samas pole hääle andmine kohustuslik ning osa liikmeid on otsustanud hääletada alles lõplikel valimistel. Osa EOK liikmeid jätsid aga oma valiku tänaseni lahtiseks, andes nii-öelda hädaabihääle just sellele kandidaadile, kes seda kõige rohkem vajab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles