Ksenija Balta on tagasi seal, kuhu kuulub

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta Portlandi sise-MMil.
Ksenija Balta Portlandi sise-MMil. Foto: SCANPIX

«Alguses olin veidi pettunud, kuid tegelikult tunnen rõõmu, et olen jälle tagasi siin, tiitlivõistlustel,» ütles kaugushüppaja Ksenija Balta ERRi vahendusel, kui tegi pärast kuus aastat kestnud pausi taas suurvõistlusel kaasa. Portlandis toimunud sisemaailmameistrivõistlustel pääses Balta finaali ja sai lõpuks 6.60ga seitsmenda koha.

«Eesmärk oli teha parem tulemus, kui selle hooaja vältel olen teinud, ehk siis parem kui 6.76. Tase oli seal muidugi tugev, aga samas oleksin ikkagi võinud neljanda-viienda koha peale võidelda. Millegipärast polnud sellist minekut,» jätkas Balta rahvusringhäälingu vahendusel. «Miinimumprogrammi – saada finaali – täitsin siiski ära.»  

Võistlus kujunes oodatult kõrgetasemeliseks ja viimasel katsel hüpatud 7.22 andis kuldmedali ameeriklannale Brittney Reese’le. Serblanna Ivana Španovic oli 7.07ga teine ja kolmanda koha sai britt Lorraine Ugen 6.93ga. Balta seeria oli stabiilne: 6.59, 6.57, 6.48, 6.60 ja 6.59. Kuuendale katsele pääsesid MMil vaid neli paremat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles