Meestele naistest rohkem raha nõudnud Djokovic muutis meelt

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novak Djokovic.
Novak Djokovic. Foto: SCANPIX

Viimase aja maailma parim meestennisist Novak Djokovic ütles pühapäeval, et kuna mehed toovad tennisele rohkem tulu kui naised, peaks nad ka enam raha teenima. Pärast vestlusi kaasmängijatega on Djokovic seisukohta muutnud.
 

«Andy Murray (maailma edetabeli teine - toim) saatis mulle teisipäeval sõnumi ja seejärel rääkisime teemast väga tõsiselt, aga avameelselt. Olen spordis igati sugudevahelise võrdsuse poolt ja ma ei tahtnud naisi kuidagi solvata,» rääkis Djokovic BBC-le.

11 korral Suure slämmi turniiri võitnud Djokovic kinnitas, et saatis muuhulgas vabandava sõnumi ka Serena Williamsile, Ana Ivanovicile ja Caroline Wozniackile. «Mul on väga kahju, kui ma kellelegi haiget tegin. Ma austan naistennisiste väga ja saan nendega hästi läbi,» ütles Djokovic.

Djokovicist isegi suurema skandaali tekitas hiljuti Indian Wellsi tennisetunriiri tegevjuht Raymond Moore, kes lausus pühapäeval järgnevad sõnad: «Oma järgmises elus tahaksin olla WTA (naiste tenniseühingu - toim) juhtimise juures, sest nad lasevad meeste edu peal liugu. Nad ei tee ühtki otsust ja neil on väga-väga vedanud. Kui ma oleksin mõni naismängija, siis põlvitaksin igal õhtul maha ja tänaksin jumalat, et Roger Federer ja Rafael Nadal sündisid siia ilma. Nemad on seda ala vedanud,» lisas ta.

Antud sõnavõtu järel ennustati koheselt, et Moore peab tõenäoliselt enda ametikohast loobuma ja teisipäeval otsustaski ta ise ameti maha panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles