Olümpiale pürgiv Eesti lumelaudur jõudis Euroopa karikaetapil esikümnesse

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Aunison.
Siim Aunison. Foto: Erakogu

Reedel, 25. märtsil toimus Sloveenias Roglas FIS Euroopa karikaetapp lumelaua pargisõidus (snowboard slopestyle). Eestit esindas võistlusel 24-aastane profilumelaudur Siim Aunison, kes lõpetas kokkuvõttes 9. kohal.

Esimese Eesti lumelaudurina 2018. aasta Pyeongchangi taliolümpiamängudele pürgiv Aunison pääses 45 osalejaga võistluse finaali ning lõpetas kokkuvõttes üheksandana. «Tegelikult oli mul plaanis võtta osa kahest etapist – Big Air’i ja Slopestyle’i võistlusest, kuid tugeva tuule ning karmide ilmaolude tõttu jäeti sõitjate ohutust silmas pidades Big Air’i etapp ära. Ootasime kaks päeva, et ilm rahulikumaks muutuks. Õnneks tuul rauges ja pargisõiduetapp siiski toimus. Kuna tegu on minu põhialaga, oli mul selle üle muidugi väga hea meel,» kommenteeris Aunison.

«Raskete ilmaolude tõttu ei olnud kellelgi meist võimalik võistlusrada varem ka korralikult testida – saime võistluspäeval enne kvalifikatsiooni kõigest pool tundi rajal trenni teha. Pärast kolme proovisõitu jäime enda kvalifikatsiooni run’e ootama. Kvalifikatsioon jaotati kahte gruppi ning finaali pääses mõlemast grupist viis parimat. Võistluse tase oli väga kõrge. Kohal olid FIS-punktiarvestuse liidrid ning ma olen enda lõpptulemusega rahul,» lisas Aunison.

Etapi esikoha võttis Toms Petrusevics Lätist, teisele kohale maabus Jose Antonio Aragon Hispaaniast ning kolmas koht läks Petar Gyosharkovile Bulgaariast.

Soomes treeniv Siim Aunison kuulub Team Surfhouse'i sõitjate sekka ning on ka üks suusa- ja lumelauafilmi «Love Life Movie» põhisõitjatest. Järgmisena on lumelauduril kavas Soome Lahtised Meistrivõistlused (01.04.2016) ning treeninglaager Põhja-Soomes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles