Liiga palju noorust tõi Tartule halvima hooaja

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bigbank Tartu mängijad.
Bigbank Tartu mängijad. Foto: Eero Vabamägi

Tartu Bigbanki võrkpallimeeskonna juhtohjad võtsid hooaja algul üle noored treenerid, kui peatreenerina asus ametisse seni Andrei Ojametsa abistanud Oliver Lüütsepp ning tema paremaks käeks sai endine tippmängija Argo Meresaar.

Midagi head tartlastel sellest hooajast ette näidata pole: üheski liigas ega ka karikavõistlustel ei saadud medalit. Veelgi enam, ei jõutud isegi medalimängudeni. Karikavõistlustel jäädi poolfinaalis kahel korral alla Rakverele, Saja liigas lülitas Pärnu Tartu välja juba veerandfinaalis. Eesti liigas mängitakse kohtadele 5.-6., sest veerandfinaalis jäädi kahe mängu kokkuvõttes alla TTÜ-le. Sellist asja, et Eesti liigas nelja sekka ei pääseta, polegi juhtunud.

Poole hooaja pealt muutus lisaks treeneritele ka koosseis eri põhjustel väga nooreks. Lõpetati vastastikusel kokkuleppel koostöö nurgaründaja Kristo Kolloga, lahkus ka brasiillane Iurgen Hummes Specht. Vigastusega oli pikalt rivist väljas kogenud temporündaja Meelis Kivisild, siiani on pärast põlveoperatsiooni eemal libero ja meeskonna hing Rait Rikberg. Lisaks nihutati hooaja keskel temporündaja Henri Treial nurka. Nii paljude muudatustega ei tuldud meeskonnana toime ja tulemused jäid kesiseks.

Peatreener Oliver Lüütsepp viibib praegu U20 koondisega Soomes, et valmistuda neljapäeval algavaks Euroopa meistrivõistluste valikturniiriks Serbias. Ta ütles, et on jõudnud lõppeva klubihooaja osas esimese analüüsi ära teha. Enda sõnul õppis ta palju ning sai omal nahal tunda, et peatreeneri amet on hoopis teistsugune, kui ta ette kujutas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles