Toobal ja Juhkami said Prantsusmaa karikafinaalis valusa kaotuse

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rennes Volley ja Ajaccio karikafinaal.
Rennes Volley ja Ajaccio karikafinaal. Foto: facebook.com

Prantsusmaa võrkpalli karikavõistlustel said suurepärase tulemusega hakkama Eesti koondislased Martti Juhkami ja Kert Toobal, kes aitasid oma esiliigasse kuuluva koduklubi Rennes’i Volley riigi karikafinaali. Seal tuli kahjuks kõrgliiga viienda koha meeskonnalt Ajacciolt vastu võtta 2:3 kaotus.

Mäng oli võimas. Avageimis jäi Rennes 17:21 kaotusseisu, ent sealt suudeti end välja võidelda, jõudes 21:21 viigini ja lõpuks pöörati geim enda kasuks 25:23. Teises geimis oli Ajaccio parem 25:15. Toobal ja Juhkami olid selleks ajaks kogunud vastavalt 7 ja 2 punkti.

Kolmas geim oli Juhkami etendus, eestlasest nurgaründaja tõi 9 punkti ja juhtis meeskonna 25:21 geimivõiduni. Neljandas suutsid aga vastased paremad olla 25:19 ja nii selgitati Prantsusmaa karikavõitja viiendas geimis.

Otsustav geim algas eestlaste koduklubile soodsalt ja pooltevahetuseks juhtis Rennes 8:7. Edasi haarati 10:7 edu, ent Ajaccio tuli punkti kaugusele 12:11. Rennes võttis mõtlemisaja ja läks pärast seda 13:11 ette, ent Ajaccio viigistas 13:13. 14:14 viigiseisult suutis kaalukausi enda poole kallutada vastane ja nii sai Rennes valusa 2:3 kaotuse, viies geim Ajacciole 16:14.

Juhkami arvele jäi 19 silma, sidemängijana tegutsev Toobal tõi neli punkti.

Poolfinaalis oli Rennes 3:2 alistanud kõrgliiga liidermeeskonna Arago de Sete. Toobal ja Juhkami liitusid Rennes´i klubiga kindla eesmärgiga klubi tagasi kõrgliigasse aidata. «Eks karika finaalikoht näitab ka midagi. Kui tahame Pro-Asse pääseda, siis peamegi neid samuti võitma,» ütles Toobal pärast poolfinaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles