U19 koondise peatreener: reedel oli mäng kontrolli all, pühapäeval jäi midagi puudu

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Lelov.
Marko Lelov. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Eesti U19 jalgpallikoondis võõrustas läinud nädalalõpul kahel korral Leedut. Reedene avamäng Viimsis lõppes 1:1 viigiga, pühapäeval tunnistati Kalevi staadioni kunstmuruväljakul külaliste 1:0 paremust.

Reedeses kohtumises asus Leedu meie veast 87. minutil mäng juhtima, kuid Henri Järvelaiu 90. minuti värav päästis viigi. Mänguliselt oli noortekoondise peatreener Marko Lelov meeskonnaga rahul, vahendas jalgpall.ee.

«Reedene mäng oli meil väga hästi kontrolli ning mängijatele seatud ülesanded olid korralikult täidetud. Suutsime peale suruda olukorra, kus kontrollisime mängu koos palliga ning saime korralikult rünnakuid üles ehitada. Esimesed 20-25 minuti ei tulnud see veel nii hästi välja – kompisime vastast ning proovisime nende nõrkuseid leida. Seejärel suutsime rünnakul luua ülekaalu, viia äärekaitsja üles ning sealt tekkisid ka momendid,» rääkis Lelov.

Väravateta lõppenud avapoolaja järel viis Lelov meeskonna kapteni, tavapäraselt keskpoolkaitses tegutseva FC Levadia mängija Kaspar Mutso keskkaitsesse, tõi kaitsja Renno Soosaare asemel väljakule äärepoolkaitsja Järvelaiu ning Eesti suutis vastasele veelgi rohkem oma mängu peale suruda

«Üheks eesmärgis oli näha ka Mutso võimekust keskkaitses, aga mäng oli läinud sinna sinnamaani, kus saime rünnakule veel jõudu juurde viia. Leedukad ei suutnud meid pressida ning pidid mängima positsioonikaitset, mis andis meile poolaja jooksul võimalusi rohkem riskida,» analüüsis peatreener.

87. minutil lugesid aga leedukad läbi meie lühikese söödu väravaesisest lahtilöögist ning individuaalne eksimus sai karistatud. «Kogemust ja tarkust polnud tol hetkel meil piisavalt. Sellisel hetkel peaksime juba riskivabamalt mängima. Mul on väga hea meel selle üle, et kui meile värav löödi, suutsime veel ühe käigu leida. Motiveerisime mängijaid väljaku kõrvalt, kapten ütles platsil, et peame edasi minema ja Järvelaid lisas, et peame veel juurde panema. Ääretult positiivne, et neid asju kohe ka tehti – tahtsime väravat saada ning selle ka saavutasime,» lisas ta.

Teises kohtumises jäädi eakaaslastele eile 0:1 alla. Vastaste ainus värav sündis 54. minutil penaltist. «Kinkisime kokku Leedule kaks väravat. Me ei ole nii tugevad, et suudaksime vastasele kogu aeg kinkida ja ise rohkem vastu lüüa. Oleme need momendid mängijatega üle rääkinud ning distsipliin peab olema paigas,» sõnas Lelov.

Laagrit iseloomustas sel korral ka mitmed haigused, mis ei lasknud noortekoondisel täies koosseisus maavõistlusi mängida. «[Markus] Lokk jäi haigeks ning laagri käigus jäid eemale ka [Alex] Roosalu ja [Markus] Poom. Lisaks oli ka [Marko] Lipp vigastusega eemal. Kahju, et ei saanud täies koosseisu kõiki olukorid lahendada, kuid nendest, kes olemas olid, saime hea pildi ette,» lisas peatreener lõpetuseks.

U19 koondist ootavad tänavu veel ees juuni alguses toimuv Balti turniir ning sügisene EM-valikturniir.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles