Pehrsson nõuab ründefaasis kiiremat, jõulisemat ja täpsemat tegutsemist

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson.
Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson. Foto: Jaanus Lensment

Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson jagas sõprusmängu eel Serbiaga oma mõtteid. Rootslase sõnul loodab ta, et koondis suudab väljaku ründeneljandikus olla jõulisem ja kiirem.

«Serbial on väga oskuslikud mängijad ja nad on ründes väga ohtlikud. Nad on meeskond, kellele meeldib mängida pigem keskelt kui äärelt. Lisaks tahavad nad mängu domineerida ja meie ülesanne on neid takistada. Siiski on nende mängustiil selline, et kaitsesse jäävad augud ja neid olukordi peame ise ära kasutama,» kirjeldas Pehrsson homset vastast.

Peatreeneri arvates on tegemist umbes samal tasemel meeskonnaga, nagu eelmisel nädalal Lillekülas käinud Norra, kellega Eesti 0:0 viigi tegi. «Kuigi FIFA edetabel ei ole alati päris adekvaatne, siis Serbia ja Norra puhul peegeldab see olukorda üsna hästi. Norra ja Serbia on tabelis üsna samal tasemel, nagu ka reaalses elus,» arutles Pehrsson. Serbia on tabelis 50., Norra 51. kohal. «Serbia meeskonnas on mehi, kes mängivad Euroopa täielikus tippklubis, kuid Norral on võistkonnana viimasel ajal paremini läinud.»

Norra mängule tagasi vaadates oli Pehrsson rahul eestlaste kaitsetööga. «Nii meie kõrge, keskmine kui ka madal pressing olid väga head. Palli kaotades püüdsime seda kohe tagasi võita,» rääkis ta. «Viimasel neljandikul peame aga olema jõulisemad ja palli rohkem vastase värava alla toimetama, kuna see on kõige parem koht väravate löömiseks. Ka ründajad peavad kiiremini ja jõulisemalt palli peale liikuma. Tihti jääb meie viimane ja otsustav sööt nõrgaks või ebatäpseks. Peame kiiremini otsuseid tegema.»

Pehrsson lisas lõppu: «Loodan, et kohtunik annab meile ka penalti, kui seda väärime. Norra vastu jäi meile kindel penalti andmata. Selles mõttes ootan kohtunikult paremat tööd.»

Poolkaitsja Karol Mets ootab homselt põnevat lahingut. «Arvan, et tuleb võitluslik ja raske mäng,» ütles ta. Metsa sõnul on ta vanemate koondislastega rääkinud ka 2010. aastal saadud legendaarsest võidust Serbia üle. «Ma olen ikka uurinud, et kuidas see 3:1 võit tuli. Kõik peavad seda oma karjääri üheks emotsionaalsemaks võiduks.»

Ka Mets kirjeldas Serbiat meeskonnana, kes armastab väljaku keskel mängida. Kas see jätab meile paremad võimalused ääri kasutada? «Seda näitab juba mäng. Meil on kindlasti omad kohad, kust rünnakuid algatada.»

Täpselt viis aastat tagasi mängisid Eesti ja Serbia samal staadionil. Siis lepiti EM-valikmängus 1:1 viiki. Võrreldes toonase koosseisuga on Eesti tänases koondises vaid viis meest. Toona eestlaste värava löönud Konstantin Vassiljevi sõnul on see märk põlvkondade vahetusest. «Mingil teisel perioodil oleks viie aastaga rohkem mehi alles jäänud. Meil on aga paar meest karjääri lõpetanud, noorenduskuur endiselt jätkub. See on ilmselt normaalne, kuna ka Serbial on umbes sama palju mehi alles jäänud.»

Vassiljev soovitab fännidel hoiduda illusioonide loomisest. «Serbia koondise tuumik on kogenud ja tugev. Lisaks on nende noored maailmameistrid ja peale tuleb väga tugev põlvkond. Ei tohi mingeid illusioone tekitada, homme tuleb väga raske mäng.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles