Serena Williams kaotas Miamis ootamatult kunagisele maailma teisele reketile

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serena Williams pidi tunnistama Svetlana Kuznetsova paremust.
Serena Williams pidi tunnistama Svetlana Kuznetsova paremust. Foto: SCANPIX

Miami tenniseturniiri neljandas ringis sündis üllatus, kui esireket Serena Williams jäi kolmes setis 7:6 (3), 1:6, 2:6 alla venelannale Svetlana Kuznetsovale. Praegu maailma edetabelis 17. kohal olev Kuznetsova võitis tosin aastat tagasi US Openi ja seitsme aasta eest ka Prantsusmaa lahtised.

Ühtlasi lõpetas Kuznetsova Williamsi 20-mängulise võiduseeria Miami turniiril. Nii varakult kaotas ameeriklanna Key Biscayne'i väljakutel viimati 2000. aastal, jäädes toona samuti neljandas ringis alla Jennifer Capriatile. Kuznetsova vastu lõi Williams 13 serviässa, ent tegi ka üheksa topeltviga ja lasi oma servi kuuel korral murda. Lihtvigu kogunes Williamsi arvele 55, Kuznetsova tegi neid vaid 18.

«Andsin endast maksimumi. Ega ma ei saa kogu aeg kõiki mänge ka võita. Teised tulevad ja mängivad minu vastu nii, nagu nad pole elus enne mänginud. Pean kogu aeg endast 300 protsenti andma,» lausus Williams vähem kui kolme minuti pikkuseks jäänud pressikonverentsil napilt.

34-aastane Williams jätkab maailma edetabelis esikohal, kuid tema viimane turniirivõit jääb augustisse, kui ta võidutses Cincinnatis. «Ta on ikka maailma esinumber ja mängib suurepäraselt. Ma ei näe erilist põhjust, miks depressiooni langeda,» leidis Kuznetsova siiski Williamsi olukorda kommenteerides.

Murray mäng lagunes otsustaval hetkel

Meeste turniiril jäi kolmas ring tänavu laeks Andy Murrayle, kes kaotas 7:6 (1), 4:6, 3:6 bulgaarlasele Grigor Dimitrovile. Seejuures oli Murray otsustavas setis 3:1 ees, kuid Dimitrov võitis seejärel järjest viis viimast geimi. Maailma edetabelis teist kohta hoidev šotlane tegi matši jooksul koguni 55 lihtviga, neist 22 otsustavas setis.

Murray väljalangemine tähendab, et maailma edetabeli viiest esimesest mehest jätkab turniiril vaid maailma esireket Novak Djokovic, kes alistas neljandas ringis 6:4, 6:1 portugallase Joao Sousa ja kohtub nüüd austerlase Dominic Thiemiga. Lisaks Murrayle on aga juba pidanud reketid pakkima ka Rafael Nadal ja Stanislas Wawrinka, samas kui tabelis kolmandal kohal olev Roger Federer loobus turniiril osalemisest.

Tippude ridu on kõvasti harvendatud ka naiste seas, viimati sai turniir läbi kolmanda asetusega Agnieszka Radwanska ja neljanda asetusega Garbine Muguruza jaoks. Radwanska kaotas 6:2, 4:6, 2:6 Timea Bacszinskyle ja Muguruza pidi tunnistama turniiri kahekordse võitja Viktoria Azarenka 7:6 (6), 7:6 (4) paremust.

Foto: Lynne Sladky/AP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles