Võidu noppinud Rock saab veel paremaks minna

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Just Reinar Halliku kaugvise viis Tartu Ülikool/Rocki viimastel minutitel 78:74 juhtima ja võitu enam käest ei antud. Edu suuseti isegi pisut suurendada.
Just Reinar Halliku kaugvise viis Tartu Ülikool/Rocki viimastel minutitel 78:74 juhtima ja võitu enam käest ei antud. Edu suuseti isegi pisut suurendada. Foto: Margus Ansu

Eesti korvpallipublik on harjunud Reinar Halliku kolmeste peale hõiskama ja eile oli selleks Tartus põhjust kolmel korral. Ehk oligi Eesti koondislase liitumist vaja, et Tartu ülikooli spordihoones sel hooajal esimest korda katus korralikult pealt lendaks? Igatahes alustas esimest korda Balti liiga finaali jõudnud Rock seeriat Šiauliaiga võidukalt ja Leedusse võetakse kaasa 81:74 edu.

Rocki kasuks 18 punkti toonud Tanel Kurbas tõi aga paralleele poolfinaaliga, kus Valmieras suudeti teha isegi parem mäng kui kodusaalis. «Tegime hea, aga sugugi mitte ideaalse mängu. Usun, et meil on kõvasti juurde panna. Me ei mõtle seitsmepunktilisele edule ja teame, et üldvõiduks on vaja kõvasti pingutada,» ütles ta pärast lõpuvilet.

Poolfinaalis Rocki paremust tunnistama pidanud Valmiera peatreener Roberts Štelmahers pidas Rocki suurimaks eeliseks kogemusi, sest eestlastest tuumik on läbi käinud tulest ja veest. Ka Šiauliai liidrid pole tähtsaid kohtumisi nii palju mänginud kui suurem osa tartlasi. Kui 32-aastane Ginataras Leonavičius välja arvata, jääb teiste vanus vahemikku 21–24 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles