Hooaja esimene tiitel pannakse mängu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu oli Rocki karikavõidus enim teeneid Scott Morrisonil, kes finaalis viskas Kalev/Cramo vastu 17 punkti.
Mullu oli Rocki karikavõidus enim teeneid Scott Morrisonil, kes finaalis viskas Kalev/Cramo vastu 17 punkti. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Täna ja homme selgub Rakveres, kes Eesti korvpallimeeskondadest viib koju hooaja esimese tiitli ehk karikavõistluste võidu.



Septembris Rocki juhtide käest hooaja eesmärke küsides selgus, et karikavõistlused on mitmes liigas mängivatele tiimidele pigem tüütuvõitu kohustus kui eesmärk. Millise sihiga lähevad meeskonnad täna Rakverre?

Üllar Kerde
TTÜ/Kalevi peatreener

Kohustus on ta muidugi. Kui me täna-homme mängime ja 3. jaanuaril alustame uuesti Balti liiga mänge, siis eks ta võtab ära võimaluse vahepeal atra seada. Tööd teha, mida hooaja keskel peaks tegema. Euroliigas on vaheaeg, meil seda vaheaega pole.

Aga mängud on mängud, meie asi on mängida, kui öeldakse, et tuleb mängida.

Tavaliselt olid karikamängud enne hooaega. Sel juhul oleks mingisugune eelis nendel, kes kõige varem end komplekteeritud said, nagu meie. Hooaja algul me karistasime nii Rocki kui Cramot. Väike vend peab ikka varem naise leidma kui suur ja rikas vend. Nii oleks meie eelis olnud mängida enne hooaega. Nüüd seda pole.

Eesmärk karikaturniiriks on ikka, muidu me poleks siin mitu päeva rassinud.

Kaotama me ei lähe kellelegi. Katsume tõusta nii kõrgele kui võimalik. Esimene päev on suurte ja väikeste vendade vaheline võitlus ning teisel päeval lähevad suured vennad omavahel ja väikesed omavahel kokku, arvan. Kõik vastased on tugevad ja kõik mängivad täiega.

Meil on meeskonnas mõned probleemid tervisega, aga katsume hakkama saada.

Aivar Kuusmaa
Kalev/Cramo peatreener

Niikaua kui karikas ei ole väärtustatud, ei ole ta eesmärk omaette võistkondadele olnudki. Praegu me ei valmistu karikaturniiriks, me valmistume teiseks poolaastaks. Oleme olnud kolm päeva kergejõustikumaneežis ja pole palli kätte võtnudki.

Me läheme karikat muidugi võitma, aga midagi ei juhtu, kui me peaksime ka kaotama. Meile on palju tähtsam järgmine poolaasta edukalt mängida, ja kuna meil on hästi palju kodumänge, siis tuleb praegu rohkem füüsilise poolega vaeva näha.

Eesmärk on alati võita, aga elu ei jää seisma, kui karikat ei võida.

Korvpalliliit võiks endale aru anda, kas me väärtustame neid võistlusi või me teeme edaspidigi nii, et vaatame kalendrist – siin on vahe, siia topime selle karika finaalturniiri ära.

Nii ei saa neid asju teha. Nii jääb asjale maik, et on lihtsalt kohustus see võistlus ära teha. Jumal tänatud, et nad seda päris jõulude ajal ei teinud, nagu algul planeerisid, siis oleks täiesti katastroof olnud.

Ma ei tea, kuidas konkurendid on valmistunud, Rakvere võistkond on Haapsalus laagris ja valmistub väga hoolega, kuna mängud on nende kodus. Kerge meil ei hakka olema, kuna me pole praegu pallitreeningut teinud.

Meeste tervis on enam-vähem OK, mõningad kaod on jõulude ajal olnud. Ei midagi suurt ja erilist.

Andres Sõber
Rakvere Tarva peatreener

Tarva suhtumine karikaturniiri on väga hea. See on nauding. Ka Euroopas mängitakse jõulude järel karikamänge. NBAs mängitakse juba 26. detsembril korvpalli.

Minu meelest ei saa Rakvere pealtvaatajaile paremat ollagi kui 29. ja 30. detsembri korvpall. Ma usun, et saal on Rakveres puupüsti täis.

See ongi asja mõte – mis me sinna muidu läheme. Võrkpall on küll tänavu Eesti parim spordiala, aga vaatab seda 60 inimest.

Eesmärk on võita iga mäng, mis ette tuleb. Punkt.

Olgugi et kõik teised on favoriidid ja meist eespool. Põhiturniiri tabelis on Rock ja Cramo esimesed-teised, ja TTÜ nende järel. Aga eks me ole näpistanud neilt nii mõndagi. Küll meilgi on omad šansid olemas.

Mehed on kõik terved ja ootavad tänast ja homset õhtut rõõmuga.

Indrek Visnapuu
TÜ/Rocki peatreener

Tiitli peale läheme võitlema loomulikult. Ei saa muud küsimust olla. Formaat ja aeg, millal karikavõistluste finaalturniiri mängitakse, on loksutada saanud erinevat moodi. Nii ei ole karika tähtsus võrreldav näiteks meistritiitliga. Aga lõppude lõpuks, kui sa final-four’is oled, siis igal juhul tuleb minna võidu peale välja.

Viimastel aastatel on karikavõit välja mängitud hooaja eel, tavaliselt pole siis meeskondade koosseis veel selline, nagu tahetakse.

Praegu on hooaeg juba nii kaugel, et jõuvahekorrad on selgemad. Taganeda pole enam võimalust. Täie peale tuleb välja minna. Meie eesmärk on karikavõitu kaitsta.

Eeldatavatest võitjatest rääkides – esimesel päeval oodatakse meilt ja Cramolt võitu, teisel päeval näitab mäng. Esimene päev tuleb ära mängida ja endast parim anda.

Rakverel ja TTÜ-l on kindlasti soov sel hooajal välja kujunenud mustrit muuta. Nad on Cramot võitnud ja ka suurelt tappa saanud. Neil on hea positsioon hambaid näitama minna.

Rakvere on kodus alati ohtlik. TTÜ ei tule ka väiksemate mõtetega, kui pühapäeval finaalis mängida. Meie peame hoolitsema selle eest, et see poleks nii.

Kõik Rocki mehed on elus-terved ja treenivad. 

Karikavõistlused korvpallis

Rakvere spordihallis täna

• kell 18 poolfinaal TÜ/Rock-TTÜ/Kalev

• kell 20 poolfinaal Rakvere Tarvas – BC Kalev/Cramo

homme

• kell 18 3.-4. koha mäng

• kell 20 finaal 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles