«Ossa raisk, sa oled ju pagulane!» ehk korvpallitreenerist taksojuhi seiklused Tallinnas (23)

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksojuhi ametit pidav Howard Frier sõidutab kliente eestlaste ühe lemmikauto Škodaga. Peegli küljes rippuv oranž pall sümboliseerib aga tema suurimat kirge korvpalli.
Taksojuhi ametit pidav Howard Frier sõidutab kliente eestlaste ühe lemmikauto Škodaga. Peegli küljes rippuv oranž pall sümboliseerib aga tema suurimat kirge korvpalli. Foto: Mihkel Maripuu

Juba mitu kuud võib Tallinna tänavatel sattuda mustanahalise taksojuhi peale, kes on tublisti jutukam kui keskmine eestlane, räägib vabalt eesti keeles ja ilmselgelt naudib oma tööd. See on ameeriklane Howard Frier, endine tuntud korvpallur, kes pärast profikarjääri lõppu jäi siia elama. Praegu töötab 40-aastane ameeriklane Eesti ühe edukama korvpallinaiskonna Tallinna 1182 peatreenerina ja annab lisaks trenne nii Audentese spordiklubis kui ka oma programmi Training for The Game raames. Lisaks hakkas ta hiljuti vabal ajal Taxify sõidujagamisteenust pakkuma ehk taksojuhi ametit pidama.  

Maailmas ja Eestiski praegu tuliseima teema, pagulaskriisi (ja paljude eestlaste sellega seotud hirmude) valguses rääkis mustanahaline Frier Postimehele seikadest, mis temaga uues ametis on juhtunud, ja sellestki, kuidas ta püüab taksot sõites Eesti riigile midagi tagasi anda.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles