Tammeka kapten Sillamäele köetud saunast: elus pole sellist mängu mänginud

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Tammeka on Eesti meistriliigas teisel kohal.
Tartu Tammeka on Eesti meistriliigas teisel kohal. Foto: Kristjan Teedema

Tartu JK Tammeka suurepärane hooaja algus sai jätku, kui meistriliiga viiendas voorus nüpeldati Sillamäe Kalevit lausa 4:0 ning tõusti tabelis teisele kohale.

Kohtumine kulges omapärase stsenaariumi järgi: kodumeeskond üritas avaminutite kõrge pressinguga Sillamäed üllatada, seejärel haarasid aga initsiatiivi külalised. Poolaja lõpus sai taas mängu käima ka Tammeka ning 42. minutil haarati meeskonna kapteni Kaarel Kiidroni löögist eduseis.

Kaotusseisu jäämisest selgelt heitunud Kalev jäi kohe seejärel platsile ka kümnekesi, kui Tammeka mängija suunas löögiliigutuse tegemise eest eemaldati väljakult Maksim Papanov. Ning kohe teise poolaja alul sai viimase mehe vea eest punase kaardi teinegi Sillamäe pallur Igor Dudarev.

Järgnenud karistuslöögi saatis meisterlikult väravasse Kristjan Tiirik ning sellega oli Kalevi vastupanu täiesti murtud. Tammeka valitses matši totaalselt ning Kevin Rääbise 67. ja Tiiriku 73. minuti väravatest vormistati 4:0 võit.

«Ma ei ole elu sees sellist mängu mänginud, et nii varakult saab üks meeskond kaks punast kaarti,» tõdes Tammeka avavärava autor Kaarel Kiidron kohtumise järel, et tegemist oli ühe väga omalaadse kogemusega.

Kiidron tõi välja, et edu taga oli tugev kodutöö: esimesel poolajal langeti teadlikumalt allapoole, et ahvatleda Sillamäed rohkem maast mängima, milles nood aga kõige osavamad ei ole. «Nende tugevus on poolkõrge pressi pealt liini taha pika palli andmine ja siis nad jooksevad ja jooksevad, selle vältimiseks olime ise madalamal,» selgitas Kiidron taktikalisi nüansse. Samas nentis ta, et enda palliga mäng pidanuks esimesel pooltunnil palju parem olema ja selle kallal tuleb treeningutel vaeva näha.

Tammeka kapten nõustus, et teine punane kaart mõjus Sillamäe vaimule laastavalt ning sisuliselt teisel poolajal mängu kui sellist enam ei olnudki. «Me panime täiskäigul edasi, kuni seis oli kindel, kuid kuna juba esmaspäeval mängime Floraga, siis lõpuks jõuvarude optimeerimiseks tüürisime mängu lihtsalt võidusadamasse. Ega see lõpp pealtvaatajatele kõige huvitavam ei olnud,» tõdes Kiidron.

Kuigi Tammeka avavärv sündis karistuslöögi järel ning üldse kujutasid pea kõik tartlaste standardolukorrad Kalevile päris suurt ohtu pole meeskond Kiidroni sõnul neid trennis väga palju harjutanud. «On palju tähtsamaid elemente, millele rõhku paneme,» sõnas Kiidron.

Seljavõit Sillamäe üle oli Tammeka jaoks seda magusam, et möödunud hooajal kaotati neile kõik neli matši väravate vahega 2:17. «Nii kaua kui olen Tammekas mänginud, on Sillamäe meile olnud ebameeldiv vastane, ei teagi, mis selle fenomen on. Kuid täna olime juba enne mängu enesekindlad, teadsime, milleks oleme võimelised. Eelmise hooaja taustal muidugi väga magus võit,» tõdes Kaarel Kiidron rahulolevalt.

Juba esmaspäeval ootab ees järgmine kohtumine, kui A. Le Coq Arenal minnakse vastmisi valitseva meistermeeskonna FC Floraga. «Pärismurule on alati hea minna ja sellel on ikka parem mängida kui kunsti peal. Tuleb sama moodi edasi panna ja meie eesmärk on jätkuvalt minna iga mängu võitma ja kolme punkti teenima!» lõpetas Kiidron enesekindlalt.

Foto: EJL
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles