Publiku toovad sotsiaalmeedia ja oma küla poiste sats

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädalavahetusel on kõik fännid oodatud spodihalli Pärnu võrkpallimeeskonnale kaasa elama.
Nädalavahetusel on kõik fännid oodatud spodihalli Pärnu võrkpallimeeskonnale kaasa elama. Foto: Urmas Luik

Möödunud nädalavahetusel kogunes Paide spordihoonesse korvpalli Eesti meistrivõistluste esiliiga finaalmängule ligikaudu 700 pealtvaatajat. Eesti mõistes on see suur arv, kuid pealtvaatajatega seotud edulugusid on rääkida ka seoses teiste pallimängualadega. Peamiseks tõmbenumbriks kujunevad kohaliku kogukonnaga seotud mängijatest koosnevad meeskonnad – mängigu nad meistriliigas või mõnes madalamas sarjas. 

Eesti vaadatuim pallimänguala ongi endiselt korvpall. Alaliidu peasekretäri Keio Kuhi sõnul on tänavu ühe mängu keskmine publiku arv 511 inimest. Publikut paeluvad kõige rohkem Kalev/Cramo ja Tartu Rocki duellid, kuid eriline õhustik suudetakse luua ka Rapla ja Rakvere kodumängudel.

Samas jääb mitme meistriliiga meeskonna – Pärnu, Valga, Audentes –kodumängude vaadatavus saja inimese kanti. Sama palju koguvad vaatajaid ka mõned kohalikele kogukondadele toetuvad esi- ja teise liiga meeskonnad.  

Jalgpalli vaadatavus on viimastel aastatel liikunud tõusujoones. Alaliidu infojuhi Mihkel Uibolehe sõnul oli mullu kõigi mängude keskmine pealtvaatajate arv 325. Tänavuse hooaja alguses pole nii palju inimesi tribüünidele tulnud, kuid see pidi olema tavapärane trend: pealtvaatajate arv tõuseb siis, kui ilm läheb soojemaks ning tribüünil on mõnus istuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles