Triobet/Dalkia loobumine raputab kodust korvpalli

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Makke
Kristjan Makke Foto: Internet

Kuigi korvpallihooaeg on kohe algamas, tabas Eesti meistriliigat valus löök – aastaid liigas medalinõudlejate hulka kuulunud Triobet/Dalkia juhtkond otsustas majanduslikele põhjustele viidates liigas osalemisest loobuda.


Juba alates kevadest räägiti võimalusest, et Triobet/Dalkiast saab Eesti ühe tippklubi Kalev/Cramo farmmeeskond, ent kahe üksuse juhi läbirääkimised jooksid üleeile liiva.
Triobet/Dalkia juhtkonda kuuluva Peeter Tishleri sõnul ei saa rääkida Kalevi-poolsest altvedamisest, kuna kahe klubi vahel polnud sõlmitud ühtegi siduvat lepingut. Samas kasutas Kalev/Cramo hooajaeelsetes kontrollmängudes mitmeid Triobet/Dalkia pallureid.  


«Kalevi juhid teatasid, et koostööst ei tule midagi välja,» sõnas Tishler eile õhtul. «Meie meeskonnal pole kunagi olnud kohaliku omavalitsuse tuge, raha tuli ainult sponsoritelt. Kui aga keegi loobub, kisub asi kiiva.»


Kalev/Cramo president Ivar Valdmaa möönis, et Triobet/Dalkiaga peeti koostöö osas läbirääkimisi. «Igati loogiline, et nad ootasid meilt ka rahalist toetust, ent praeguses majandusolukorras pole see võimalik,» nentis ta. «Triobeti loobumine on kurb, kuid majanduslangus jõuab ükskord ka spordini.»


Samas jättis Valdmaa õhku võimaluse, et esmaspäeval üritavad nad Triobet/Dalkia inimestega uuesti rääkida ning kas või mingilgi kujul jätkamiseks võimalusi otsida. «Räägime nende allesjäänud sponsoritega ning vaatame, mida annab teha. Meile oleks sellist vaheklubi hädasti vaja,» tunnistas ta.


Esialgu pidi Triobet/Dalkia osalema ka Balti liiga teise divisjoni turniiril. Loobumise korral võib klubi tabada trahvinõue, ent Eestis liiga tegemisi koordineeriva Rauno Pehka sõnul otsitakse neile Eestist asendajat. Suure tõenäosusega tehakse ettepanek Balti liigaga liitumiseks Rakvere Tarvale.


Kahe hooaja vahel kaotas Triobet/Dalkia oma koosseisust mitu olulist mängumeest. Kapten Kristjan Makke siirdus TTÜsse, Sten-Timmu Sokk Tartu Rocki ning Tanel Kurbas Kalev/Cramosse. Uute pallurite palkamiseks aga raha ei jätkunud.


Eelnevatel hooaegadel Nybiti ja Dalkia/Nybiti nime kandnud ning parimal hooajal Eesti liiga hõbemedalini küündinud Triobet/Dalkia loobudes jääb Eesti meistriliigasse kaheksa klubi.


Postimehe andmetel ei pruugi seegi arv olla lõplik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles