LeBron James püstitas Jordanile ja Bryantile kättesaamatuks jäänud rekordi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LeBron James (paremal).
LeBron James (paremal). Foto: SCANPIX

Cleveland Cavaliersi tähtmängija LeBron James sai korvpalliliiga NBA põhihooajal hakkama saavutusega, milleni pole küündinud isegi Michael Jordan, Kobe Bryant ega Kareem Abdul-Jabbar.

31-aastane James, kes idakonverentsi võidu juba kindlustanud Cavaliersi viimases põhihooaja mängus platsile ei tule, on liiga ajaloos esimene mängija, kes visanud 12 hooajal järjest põhiturniiril keskmiselt vähemalt 25 punkti mängus. Tänavu on tal kirjas keskmiselt 25,3 punkti mängu kohta. Alla 25 punkti kogus James vaid oma debüüthooajal, kui tema saagiks jäi keskmiselt 20,9 punkti mängust. Rekord pärineb aga hooajast 2005-06, kui James viskas keskmiselt 31,4 punkti.

Jordani saavutuseks jäi 11 järjestikust 25-punkti-hooaega, kuid sinna vahele mahtus ka peaaegu kaks täishooaega, kus ta NBAs ei mänginud. Bryant ja Abdul-Jabbar suutsid karjääri jooksul keskmiselt vähemalt 25 punkti visata kaheksal järjestikusel hooajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles