Pärnu alistas TTÜ ja jõudis esimesena finaali

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Timo Tammemaa
Timo Tammemaa Foto: Ardi Truija

Pärnu Võrkpalliklubi alistas võõral väljakul TTÜ meeskonna 3:0 (25:18, 25:21, 25:19) ja jõudis 3:1 seeriavõiduga Eesti meistrivõistluste finaali. Tiitlikaitsja jääb oma vastast ootama paarist Selver Tallinn - Rakvere Võrkpalliklubi. 

Kahes viimases mängus Pärnule võimsa lahingu andnud TTÜ-l tänaseks paraku püssirohtu ei jätkunud. «Tegime rohkem omavigu ja andsime nii agressiivsuses kui ka servis veidi järele. Seda kajastas Pärnu väga hea vastuvõtt (74 protsenti), mis tähendas, et nende sidemängijal oli kohe mugavam mängida,» nentis matši järel poolfinaalseerias olude sunnil nurgaründaja positsioonil mänginud Madis Pärtel. 

Pärnu meeskonna peatreener Avo Keel lausus matši järel samuti, et TTÜ vastupanu oli võrreldes eelmise kahe mänguga täna veidi nõrgem. «Meie olime kindlasti valmis lisama. Kohtumise jooksul tekkis mul vaid üks ärev moment, kui teise geimi keskel järjepanu servivigu tegime ja vastase järele lubasime,» sõnas Keel. 

Avageimis jäi TTÜ taha 9:14 ja 12:16, ent suutis südi vastupanuga jõuda skoorini 17:19. Geimi lõpp kuulus aga kindlalt Pärnule, kes tegi 6:1 spurdi. Teises geimis juhtis TTÜ esimeseks tehniliseks mõtlemisajaks 8:6, ent teiseks oli taga 13:16. Sama vahega mindi ka lõpuni. Kolmandas näitas Tehnikaülikooli klubi lõpu eel korra veel hambaid, mängides 9:16 kaotuse tagasi seisuks 17:20. Järgnes aga Timo Tammemaa võimas serviseeria, kus ta lõi järjepanu kaks ässpallingut ja finaalipileti lõi teise temporündaja, Tamar Nassari edukas ründelöök.

Ülimalt ühtlaselt skoori teinud Pärnul kogusid viis pallurit kümme punkti, efektiivsusnäitajalt olid pluss kaheksaga parimad just keskblokeerijad. TTÜ vankrit vedas 15 punktiga Sander Rätsep.

Kokkuvõttes hindas Pärtel seeria aga igati kordaläinuks. «Kui ühe võidu kätte saime, siis kasvas isu loomulikult veelgi, ent kokkuvõttes peame kindlasti rahul olema. Enne seeriat ei osanud ma isegi nii suurt edu loota,» lausus TTÜ mängumees.

Pärnu finaalivastane võib selguda juba homme. Selleks peab Selver Tallinn aga võõrsil Rakvere Võrkpalliklubi alistama. Kui läheb vastupidi, saabub selgus pühapäeval. Nelja võiduni mängitav finaalseeria algab 20. aprillil Pärnu spordihoones.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles