Alar Seim: treeningfaasis medal võtta oli okei

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Seim koos treenerist isa Alar Seimiga.
Mart Seim koos treenerist isa Alar Seimiga. Foto: Liis Treimann

Tõstmise EMil üliraskekaalus pronksmedali võitnud Mart Seimi treenerist isa Alar Seim tõdes, et kokkuvõttes ei saa tulemusega rahule jääda, kuid pilgud on ikkagi suunatud Rio olümpiamängude poole ja seetõttu on ka treeningud vastavalt seatud. 

«Ega me tulemusega eriti rahul ole, aga tänases treeningfaasis medal võtta oli okei,» tunnistas Alar Seim. «Rääkisin ka eelnevalt, et see võistlus oli meil üldise ettevalmistuse pealt, lõpphäälestust me ei teinud.»

Alar Seimi sõnul tegi Mart rebimise viimasel katsel 191 kg peal tehnilise vea ja lõpuks sai otsustavaks tasakaal. «Ta ei ole saanud veel piisavalt teha lõputõmmet – ei saanud kangi ideaalsesse nurka, kus oleks kõige parem sirutada,» lisas ta.

Tõukamise eel oli selge, et konkurentide korralike tulemuste korral pole eestlasel üle pronksmedali asja ja see mõjutas ka raskuste valikut tõukamises. «Tõukama läksime täpselt seda, mida oli tarvis,» sõnas Alar Seim. «Armeenlast (Gor Minasjani) võita oli sel hetkel juba ebareaalne. Mart ise ütleb, et kui see 250 kg andnuks hõbemedali, oleks võib-olla ka ära tulnud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles