Tüli vormelimaailmas: Vettel on noore konkurendi peale maruvihane, Kvjat ei näe endal süüd (3)

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel ja Daniil Kvjat.
Sebastian Vettel ja Daniil Kvjat. Foto: SCANPIX

Täna Hiinas sõidetud F1 sarja etapp pakkus rohkelt põnevust kohe alguses, kui omavahel sõitsid kokku kaks Ferrarit. Kokkupõrke põhjuseks oli Sebastian Vetteli soov vältida konkurenti Daniil Kvjati ning sõidu järel süüdistaski sakslane noort konkurenti liigses hulljulguses. Kvjat end süüdi ei tunnistanud.

Vettel sõitis kohe pärast starti otsa oma meeskonnakaaslasele Kimi Räikkönenile, kuna proovis vältida kontakti Kvjatiga, kes temast sisekurvist möödus. Avarii tagajärjel pidid nii Vettel kui Räikkönen ära vahetama oma esitiivad, kuid kaks kanget võidusõitjat ei lasknud end sellest ootamatusest häirida ja nii lõpetas Vettel etapi teise kohaga, soomlane oli viies. Kvjat finišeeris Vetteli järel kolmandal kohal ning peale sõitu oli meestel omavahel päris tuline vestlus, kui noor venelane päris Vettelilt, mis täpsemalt juhtus.

«Sina küsid, mis stardis juhtus? Kui ma poleks vasakule põiganud, siis oleksid sa meile sisse sõitnud ja me kõik kolmekesi (Räikköneniga- toim.) oleksime välja sõitnud!» pahandas Vettel konkurendiga.

Kvjat vastas selle peale, et tema arust oli tegemist võistlusolukorraga ja ta lihtsalt sõitis võidu, kuid Vettel ei lasknud venelasel pikalt selgitada ja segas kiirelt vahele. «Ei ole siin mingisugust «Hea küll, nii juhtus»- olukorda. Sa tulid meile peale nagu torpeedo. See ei ole võidusõitmine, sest kui mina oleksin oma sõidujoones jätkanud, siis oleksime kokku põrganud,» teatas Vettel.

Kui Kvjat proovis veel korra oma süütust väita, katkestas Ferrari mees aga selle taas ja teatas kokkuvõtteks: «Sa pead aru saama, et kui sa ründad teisi nagu hullumeelne, siis sa lõhud oma auto ära. Seekord oli sul õnne, sest viga saime ainult mina ja Kimi.»

Tänase sõidu võitis Nico Rosberg, kes on kolmel esimesel etapil võitmatuks jäänud. Üldarvestuses on sakslasel liidrina koos 75 punkti, teisel kohal on täna seitsmendal positsioonil finišeerinud Lewis Hamilton (39 punkti) ja kolmandat positsiooni hoiab Daniel Ricciardo, kes on kõik kolm etappi lõpetanud neljanda kohaga ja kogunud 36 silma.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles