30 minutit, mis viisid Eesti vägilased olümpiale

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Nabi (paremal) ja Ardo Arusaar küsivad teineteiselt: mida suudetakse korda saata Rio olümpial?
Heiki Nabi (paremal) ja Ardo Arusaar küsivad teineteiselt: mida suudetakse korda saata Rio olümpial? Foto: Toomas Tatar

Eesti spordiüldsus võib nädalavahetuse järel rahulikult hingata, sest kõik meie medalilootused on aprilli keskpaigaks olümpiapileti kindlustanud. Eile sai sellega hakkama Kreeka-Rooma maadleja Heiki Nabi, kes asub Rios kaitsma Londoni olümpiahõbedat. Brasiiliasse sõidab ka tema koondisekaaslane Ardo Arusaar.

27-aastane Arusaar ja 30-aastane Nabi lunastasid Serbias Zrenjaninis olümpiapileti umbes pooletunnise vahega. Et Euroopa tsooniturniiril oli igas kaalukategoorias vaja pääseda kahe parema hulka, olid kulminatsiooniks just poolfinaalid. Esmalt läks saatusele vastu poolraskekaallane (–98 kg) Arusaar.

Kuus minutit tasavägist pusimist, kus ühtegi heidet ei sooritatud. Tabloogi näitas lõpuvile järel 1:1, aga Arusaarele andis eelise asjaolu, et valgevenelane Tsimafei Dzeinitšenka sai ühte punkti väärt hoiatuse hiljem. Matil anti endast loomulikult kõik ja 2010. aasta MM-hõbe Dzeinitšenka polnud asjade käiguga rahul. Arusaar neutraliseeris kõik vastase rünnakud ning võis aja täitumisel käsi taeva poole viibutada ning lõbusa saltogi teha!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles