Eesti võistkond alustas curlingu MMi kahe võiduga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marie Turmann.
Marie Turmann. Foto: Maailma Curlingu Föderatsioon

Eesti curlinguvõistkond võistleb Rootsis, Karlstadis toimuvatel segapaaride curlingu maailmameistrivõistlustel. Võistluse avapäeval said eestlased ülekaaluka võidu Tšehhi võistkonna üle punktidega 12:3 ning seejärel alistasid ka Brasiilia esinduse punktidega 9:5.

Mõlemas kohtumises oli ülekaal selge juba enne viimast vooru. Eesti võistkonna treener Brian Gray sõnas, et tegemist on suurepärase stardiga. «Mõlemad mängijad alustasid kindlalt ja panid vastased tugeva pinge alla,» kommenteeris Gray.

Eestit esindavad segapaaris-curlingu maailmameistrivõistlustel Marie Turmann ja Harri Lill. Eesti võistkonna treeneriks on tunnustatud šotlasest treener Brian Gray. Täna õhtul kohtub Eesti võistkond võistluse tugevamate võistkondade kuuluva Venemaa koondisega.

Segapaaride curlingu maailmameistrivõistlustel on võistlemas 42 paari. Eesti võistkond võistleb oma alagrupis Venemaa, Šotimaa, Brasiilia, Katari, Walesi ja Tšehhi võistkondadega.

Segapaaris-curling kuulub alates 2018. aastast taliolümpiamängude programmi ning tänavused maailmameistrivõistlused on esimene 2018. aasta taliolümpiamängude kvalifikatsiooniturniir. Esmakordselt Eesti curlingu ajaloos avaneb Eesti sportlastel võimalus teenida kvalifikatsioonipunkte taliolümpiamängudel osalemiseks. 2018. aasta MM-il lähevad arvesse 2016. ja 2017. aasta maailmameistrivõistluste tulemused. Olümpiamängudele pääseb kõigest 8 maailma parimat tiimi, sealhulgas ka olümpiamängude võõrustajana Korea. Esmakordselt saab segapaaris-curlingut näha Pyeongchangi olümpial.

Curlingu maailmameistrivõistlused kestavad Rootsis Karlstadis 23. aprillini.

Foto: Maailma Curlingu Föderatsioon
Foto: Maailma Curlingu Föderatsioon
Foto: Maailma Curlingu Föderatsioon
Marie Turmann ja Harri Lill curlingu MMil. FOTOD: 
Marie Turmann ja Harri Lill curlingu MMil. FOTOD: Foto: Maailma Curlingu Föderatsioon
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles