Sõnasõda vormel-1 sarjas: kes on lapsik ja kes idioot?

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Romain Grosjean.
Romain Grosjean. Foto: SCANPIX

Pühapäeval Hiinas Shanghai ringrajal peetud vormel-1 sarja tänavuse hooaja kolmanda etapi järel on sõnasõtta sattunud Haasi sõitja Romain Grosjean ja Sauberi rootslasest piloot Marcus Ericsson, kes avakurvis kokku põrkasid.

«Kõige halvem sünnipäev üldse,» torises sõidupäeval 30. juubelit tähistanud Grosjean kanalile Canal+ antud intervjuus. «See idioot keeras mulle esimeses kurvis peale ja lõhkus mu esitiiva. Ta ei näinud mitte midagi ja ei saanud mitte millestki aru. Tehku lihtsalt silmad lahti,» lisas prantslane, kes pidi boksis tiiba vahetamas käima ja lõpetas alles 19. kohaga.

Pärast sõitu käis Grosjeani ka Ericssoni juures õigust nõudmas, kuid too ei vaadanud sellele kuigi hea pilguga. «Romain tormas minu juurde ja nimetas mind igasuguste nimedega. Olin tema arvates idioot ja pime – ta ei käitunud nagu küps täiskasvanud inimene,» sõnas Ericsson Aftonbladetile. «Ütlesin, et rahune maha, aga ta ei kavatsenudki seda teha, vaid läks ja rääkis hoopis ajakirjanikele sama juttu. Minu arust on see ebaküps, ebaprofessionaalne ja lugupidamatu,» arvas Ericsson, lisades veel ühe torke.

«Küllap ta oli ebaõnnestunud sõidu pärast pahane, aga veidi veider on kuulata sellist juttu mehe suust, kes sai 2012. aastal ohtliku sõidu eest karistada,» viitas rootslane nelja aasta tagusele juhtumile. Toona pühkis Grosjean Belgia etapi avakurvis rajalt nii Lewis Hamiltoni, Fernando Alonso kui ka Sergio Perezi. FIA määras talle üheks etapiks võistluskeelu ja 50 000 eurot trahvi.

Sauberi sõitja Marcus Ericsson. FOTO: Scanpix
Sauberi sõitja Marcus Ericsson. FOTO: Scanpix Foto: LaPresse/Photo4/LaPresse
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles