Eesti korvpalliliidu projekt teenis FIBA kõrge tunnustuse

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korvpall ja korv. Foto on illustratiivne.
Korvpall ja korv. Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

FIBA on saatnud Korvpalliliidule kutse tulla presenteerima sügisel edukalt kulgenud «100 Kooli» projekti. FIBA leidis, et tegu oli õigesti suunatud toetusega ning hindas koostööd EKLiga kõigeti õnnestunud ettevõtmiseks korvpalli arengusse panustamisel.

Eesti Korvpalliliidu jaoks oli «100 Kooli» eelmise aasta üks olulisemaid ja suurejoonelisemaid projekte, mis algas 15. septembril ja sai läbi 3. novembril. Ses ajavahemikus viidi läbi 91 korvpalli näidistundi sajale Eesti koolile ning kokku umbes 8350 lapsele.

«FIBA leidis, et tegu oli ühe õnnestunuima proektiga, mis sai rahalise süsti ka nende toetusfondist. Projekti juht Harri Ausmaa läheb selle korraldust ja vahetuid muljeid nüüd Brüsselis FIBA egiidi all toimuvale üritusele jagama,» selgitas korvpalliliidu peasekretär Keio Kuhi.

Ausmaa täpsustas, et tegu on FIBA Mini-Basket Conventioniga, mis toimub 14.-15. mail Brüsselis. «On ka teisi esinejaid, teisi õnnestunud projekte. Põhiliseks publikuks on seal siis enamasti noortetreenerid, alaliitude minikorvpalli koordineerivad inimesed ja üldse kõik treenerid, kes noortega töötavad ja kel võiks huvi olla. Publikum on ses mõttes päris lai,» selgitas Ausmaa.

«100 Kooli külastas kõiki Eesti maakondasid, mõnda korduvaltki. Jõuti nii kohtatesse, kus juba korvpalli mängitakse, kui ka kohtadesse, kus alles alustatakse või taaselustatakse korvpalli mängimise traditsioone. «Kokku sõitsime maha natuke üle 7000 kilomeetri,» tähendas Ausmaa. «Koolidesse jäeti 700 korvpalli, iga kool sai kaksteist korralikku kahepoolset mängusärki ning samuti korvpalliõpikuid, materjale treeneritele.»

«See oli väga lõbus projekt ning mul on hea meel näha, et korvpall, mida ma ise olen lapsest saati mänginud ja armastanud, on jätkuvalt laste seas väga populaarne spordiala,» ütles Ausmaa. «Koolid võtsid mind ja teisi abilisi igal pool väga soojalt vastu ning võin julgelt öelda, et nii minul, kui kogu Korvpalliliidul on üle Eesti palju sõpru juures.»

««100 Kooli» oli projekt, mille lõppemine Viljandis tekitas kohe tunde, et sama asjaga peaks lähitulevikus jätkama, sest töömaa on suur,» lisas korvpalliliidu president Jüri Ratas. «Ning see, et FIBA leidis meie suurt ja tänuväärset tööd tunnustada, on kindlasti kiitus kõigile, kes kaasa aitasid, eriti aga kummardus Harri nakatavale rollile projekti eesotsas.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles