Profiratturite esindaja kutsub UCI-d üles mootorite tuvastamisse jõulisemalt panustama

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UCI logo.
UCI logo. Foto: SCANPIX

Endine tipprattur, praegu profiratturite ühenduse (CPA) presidendi kohuseid täitev Gianni Bugno ütleb, et Rahvusvaheline Jalgratta Liit (UCI) peaks kiiremas korras kasutusele võtma soojuskaamerad, et püüda neid pettureid, kes mootori või mõne muu keelatud vahendi abi kasutavad.

Teema tõusis mõningase pausi järel hiljuti taas päevakorda, kui Prantsuse telekanal Stade 2 ja Itaalia ajaleht Corriere della Sera viisid ühiselt läbi katse Itaalias toimunud võidusõitudel Strade Bianche ja Coppi e Bartali. Kaamera vaatevälja jäid mitmed rattad, mille raami sees leidus soojust eraldav seadeldis – inseneride hinnangul on säärasel puhul tegemist mootoriga, vahendas Spordipartner.ee.

«Miks on soojuskaamerate kasutusele võtmine nii kaua aega võtnud? Tegemist on väga tõhusa ja täpse seadmega. Müstika, miks pole seda kasutatud,» imestas Bugno.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles