Tiitlikaitsja langes taevast kuristikku

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madridi Reali ääremängija Andres Nocioni on sunnitud pettunult põrandat põrnitsema, sest Euroliiga hooaeg on läbi.
Madridi Reali ääremängija Andres Nocioni on sunnitud pettunult põrandat põrnitsema, sest Euroliiga hooaeg on läbi. Foto: JOSEP LAGO/AFP

Lõpmatuseni pole võimalik tipus olla. Vähemalt mitte korvpalliklubil, kes heitleb igal nädalal konkurentsitihedas Euroliigas ja Hispaania meistrivõistlustel. Sellegipoolest on huvitav, kuidas sai eelmisel hooajal ülivõimas tundunud Madridi Real langeda ühe aastaga Euroliiga keskmike hulka, kuigi tuumik jäi samaks.

Teisipäeva hilisõhtul alistuti taas sama hästi kui vastupanuta Istanbuli Fenerbahcele ja kaotati veerandfinaalseeria mängudega 0:3. Nii treenerid kui mängijad kurtsid väsimust ja nentisid, et neil polnud heas hoos olevale Türgi klubile midagi vastu panna. Mullu kohtusid samad meeskonnad poolfinaalis ja siis näitas 96:87 võimu hoopis Real.

«Meie jaoks on alates detsembrist olnud iga mäng nagu finaal ja pidime iga kord maksimumi andma. Tunnen, et mu tiim oli suurepärane, aga spordis ei saa igavesti võita. Aga me pole veel lõpetanud ja väljakutseid jätkub,» tõdes Reali peatreener Pablo Laso Euroliiga kodulehele.

Hispaania muidu ülikriitiline meedia jättis Reali sopaga üle valamata ja nõustus juhendajaga: meestest polnud lihtsalt rohkem võimalik välja pigistada. Marca kolumnist Jesus Sanchez kirjutas, et Reali hävingut võis juba ammu ette näha ning põhiturniiri ja vahegrupi raskused polnud juhuslikud. Koos veerandfinaalidega kaotas Real Euroliigas sellel hooajal 27 mängust koguni 15!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles