Eesti curlinguvõistkond pääses MMil järgmisesse vooru

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Curling
Curling Foto: Maailma Curling'u Föderatsioon

Eesti curlinguvõistkond pääses segapaaride curlingu maailmameistrivõistlustel oma alagrupist järgmisesse vooru, võites viiest peetud mängust neli. Eesti saavutas oma alagrupis teise koha ning jõudis 42 võistkonna konkurentsis 16 tugevama hulka. Eile õhtul võideti raskes mängus Walesi curlingupaari tulemusega 9:8. Eesti võistkonnal õnnestus pöörata mäng enda kasuks alles viimase vooru lõpus. Täna hommikul alistati oma alagrupi viimases mängus Katari esindus tulemusega 15:0.

Eesti Curlingu Liidu president Fred Randver sõnas, et Eesti noored sportlased Marie Turmann ja Harri Lill näitasid alagrupiturniiril väga tugevat taset. «Võita suudeti endast maailmaedetabelis nõrgemaid ja ka kahte tugevama asetusega maad. Alagrupi favoriidi, Venemaa vastu võideldi kuni viimase viskeni ja kaotati napilt vaid ühe punktiga. Positiivne on kindlasti see, et nii mitmedki mängulõpud suudeti enda kasuks pöörata - tegemist on sportlaste jaoks väga olulise kogemusega,» ütles Randver.

Täna õhtul toimuva loosimise tulemusega selguvad eestlaste vastased järgmistes mängudes. Eesti võib kohtuda järgmises ringis muuhulgas kahekordsete maailmameistrite Ungari, Kanada, USA, Norra ja Soomega. «Kõik võistkonnad tahavad võita ning ühtegi vastast ei tohi alahinnata. Liiatigi hakkab nüüd iga võit võistkondasid lähemale viima 2018. aasta olümpiamängudele, seega on panused suured,» lisas Randver.

Esmakordselt Eesti curlingu ajaloos avaneb Eesti sportlastel võimalus teenida kvalifikatsioonipunkte taliolümpiamängudel osalemiseks. Segapaaris-curling kuulub alates 2018. aastast taliolümpiamängude programmi ning tänavused maailmameistrivõistlused on esimene 2018. aasta taliolümpiamängude kvalifikatsiooniturniir. Olümpiamängudele pääseb 8 maailma parimat tiimi, sealhulgas ka olümpiamängude võõrustajana Korea. Esmakordselt saab segapaaris-curlingut näha Pyeongchangi olümpial.

Üheksandad segapaaride curlingu maailmameistrivõistlused kestavad 23. aprillini, Eestit esindavad võistlusel Marie Turmann ja Harri Lill. Eesti võistkonna treeneriks on tunnustatud šotlasest treener Brian Gray. Eestlaste seni parim saavutus pärineb 2015. aastast, mil jõuti segapaaris-curlingu MM-i veerandfinaali ja saavutati 5. koht. Toona esindasid Eestit tiitlivõistlustel Maile Mölder ja Erkki Lill.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles