Rajalt välja sõitnud Aron: minu karjääri üks hullemaid vigu

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ralf Aron Ungaris.
Ralf Aron Ungaris. Foto: Prema Powerteam

Euroopa F3 meistrivõistluste 2. etapil Hungaroringil võitis Ralf Aron avasõidu ja saavutas teises sõidus 2. koha. Tänane kolmas sõit lõppes aga katkesamisega. Sarja kokkuvõttes hoiab Aron 5. kohta

Alustanud avavõistlust kolmandalt stardikohalt õnnestus eestlasel tõusta hea stardiga teisele kohale. Seejärel püsis eestlane tihedalt liidri kannul ja kui sõidetud oli pool distantsi tegi Aron suurepärase möödasõidu ning tõusis võistluse liidriks. Ülejäänud võidusõidu vältel suutis Ralf hoida liidrikohta enda käes ja ületaski finišijoone esimesena.

«Start oli väga hea ja seejärel suutsin head tempot arendada,» kommenteeris Aron. «Palju sõltus rehvide kulumisest ja seda tuli tähelepanelikult jälgida. Lõpu poole hakkasid ka mul rehvid veidi kuluma, aga suutsin siiski kohta hoida.»

Nädalavahetuse teisel sõidule startis Aron teiselt kohalt, tegi hea stardi ja asus jälitama liidrina kihutanud tiimikaaslast Max Güntherit. Prema Powerteami sõitjad kihutasid samas järjestuses kuni finišini.

«Teine sõit kujunes enam-vähem esimese sõidu korduseks, sest rehvid kulusid kiiresti ja pidime sõitma neid hoolega säästes,» tõdes Ralf Aron.

Pühapäeval toimunud kolmanda sõidu ajaks olid avanenud taevaluugid ja võistluse ajaks oli rada läbimärg. Kümnendalt stardikohalt alustama pidanud Aron aga kahjuks katkestas juba soojendusringil.

«Teel boksist stardirivisse tegin väga libedal rajal pirueti ja kuna see juhtus väga kitsas kohas, kus barjäärid lähedal, siis lõhkusin ka vastu neid oma auto,» nentis Ralf Aron. «See oli üks hullemaid vigu, mida olen teinud. Aga kokkuvõttes võib nädalavahetusega siiski rahule jääda. Nägime, et kiirust mul on ja suudan esiotsas sõita.»

Euroopa F3 meistrivõistluste kolmas etapp sõidetakse Pau tänavarajal 14.-15. mail.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles