Norbert Hurt: viimase värava juures said emotsioonid olukorrast võitu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Flora vs Levadia
Flora vs Levadia Foto: Sander Ilvest

FC Flora peatreener Norbert Hurt tõdes pärast dramaatilist 1:2 kaotust Levadiale, et kohati lähevad hoolealused lahendusi otsima liiga kiiresti, kui otsustusvõime pole parimal tasemel.

«Andsime vastasele liiga palju ruumi ja langesime liiga madalale. Värav tuli juba olukorrast, kus me olime juba mängus sees ja vastane hakkas oma rütmi kaotama, aga lasime endale ära lüüa,» võttis Hurt kokku avapoolaja, mis lõppes Levadia ääreründaja Jevgeni Kobzari iluväravaga.

«Teisel poolajal oli selgelt näha, et vastane valis kaitsvama taktika, surusime oma mängu peale ja tulime mängu tagasi – aga võib-olla liiga hilja, et rütmi hoida. Päris lõpus said võib-olla emotsioonid võitu olukorrast, mis toimus meie kasti juures,» lisas Hurt.

Väravat vajanud ja alles lisaminutitel selleni jõudnud Flora tõi soomlase Sakari Tukiaineni väljakule alles 85. minutil. «Tema puhul teame, et võime saada jõudu kasti, aga kuna sel hetkel oli pallivaldamine meie käes, võisime kaotada oma rütmi pallivaldamisel. Joonas Tamme ülesliikumine selles faasis oli meile isegi võib-olla selgem, aga eks me sellepärast Sakari nii hilja sinna viisime, et tahtsime, et pall kindlalt meie käes oleks. Eks nägime ka, et lahendust enam läbi Albert Prosa ei tule,» selgitas Hurt Prosa asendamist Tukiaineniga.

Flora tsenderdused olid täna – ja on ka varasemates kohtumistes – olnud paremal juhul keskpärased, sageli suisa kehvad. «Oleme tööd teinud, aga on ka detaile. Kohati läheme vahel väga kiire hooga üles ja kiirelt ka lahendust otsima, aga siis on sul hapnik juba peas otsas ja otsustamisvõime kehvem. Tuleb teha rütmimuutus ja olla siis valmis järgmiseks käiguks,» sõnas Hurt.

Kas Florat kammitses tabeliseisust tulenev võidukohustus? «Raske enda sees seda öelda, ise me seda ei tajunud. Meil ei ole põhjust tabeliseisu väga vaadata, me võtame mängu korraga. Enne mängu seda kuskilt ei ilmnenud. Tulime mängu tagasi, sest vastane vajus väga ruttu ära,» leidis Hurt. «Töö realiseerimise kallal on pidev. Üks asi on detailid, teine aga see, mis on kahe kõrva vahel. Ka usk endasse ja soov lüüa peale, lüüa väravat, peab olema kindel,» lausus peatreener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles