18-aastane Eesti tulevikulootus siirdub Saksamaa esiliigasse

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karl Toom.
Karl Toom. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eesti käsipalliklubi Viljandi HC 18-aastane tulevikulootus Karl Toom siirdub uuest hooajast mängima Saksamaa teise Bundesliga klubisse TV 1893 Neuhausen.

Sel kevadel Audentese Spordigümnaasiumi lõpetaval Toomil on olnud suur roll Viljandi käsipalli tasemetõusul viimasel aastatel ja tasuks sellele esimene välisleping tugeva klubiga.

«Klubi on äärmiselt professionaalne ja kõik tingimused on loodud, et seal mängijana järgmine samm astuda,» selgitas Toom pressiteate vahendusel. «Kunagi sai unistatud profilepingust välisklubiga ja tänaseks on see reaalsus. Olen võimaluse eest väga tänulik ja jätkan treeningutel kõva rassimist.»

Eelmisel nädalal teisele Eesti käsipallurile Armi Pärdile prantsuse klubi leidnud agent Madis Kokkuta seisab ka Toomi ülemineku taga. Veidi rohkem kui 21 000 elanikuga Metzingeni väikelinna klubi pani Toomile silma peale juba varem, kuid nüüdseks on leping taskus ja kõik osapooled rahul.

«Läbi kontaktide leidsin Toomile võimaluse testimisele minna märtsis Neuhausenisse ning kuna ta näitas end treeningutel väga heast küljest ei jätnud sakslased asja juhuse hooleks ning algasid läbirääkimised,» avalikustas Kokkuta telgitaguseid.

«Mul on äärmiselt suur rõõm, et Karl sõlmis esimese profilepingu just Saksamaa käsipalliklubiga, sest see on tõeline käsipalliriik. Usun, et langetasime õige valiku ja ei pea seda kahetsema. Karli puhul on tegemist väga siira mehega ja olen kindel, et ta haarab sellest võimalusest kogu täiega kinni ja ei jäta midagi juhuse hooleks,» lisas Kokkuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles