Sõõrumaa: raha tuleb küsida viisakalt, kuid palju ja korraga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EOK president Urmas Sõõrumaa.
EOK president Urmas Sõõrumaa. Foto: Eero Vabamägi

Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa lausus pärast täna toimunud EOK uue täitevkomitee esimest koosolekut, et spordile raha juurde hankimine on pikk protsess.

«Need asjad nii kiiresti ei käi. Selleks, et minna raha küsima, tuleb minna viisakalt – ja küsida mitte vähe, vaid kohe palju ja korraga! Selleks peab olema väga hästi välja töötatud turundus- ja kommunikatsiooniplaan, sest suurte rahanumbrite jagajad ju küsivad nii tarku küsimusi, et seal kaks korda reha peale ei saa astuda,» lausus Sõõrumaa.

«Proovisime katta kõik suunad ära, et tippsport ja liikumisharrastus ning kõik suunad, mida sai valimiste käigus puudutatud, oleksid kaasatud. Uurisime ka, kuidas mujal maailmas on – eri riikidel on komisjone alates seitsmest 22ni. Tahtsime küll, et mida vähem, seda parem, oleks konkreetsem, aga tuli 18,» sõnas Sõõrumaa. «Põhimõtteliselt juhib iga komisjoni üks täitevkomitee töötaja. Iga komisjoni hakkab igapäevaselt kureerima üks sekretariaadi vastutav töötaja ja komisjonides hakkab olema viis kuni seitse liiget. Nii et üks-kaks inimest tuleb täitevkomitee poole pealt ja 3-5 spordiringkondadest. Paljud on kindlasti nende hulgast, kes olid esitatud täitevkomitee liikmetena, järelikult on nad andnud oma nõusoleku spordi juhtimises kaasa lüüa. Suurt hulka veel otsime – vajame ühiskonnast aktiivseid inimesi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles