Maratonihuntide arv ületas 7000 piiri

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Maraton.
Tartu Maraton. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Eile pärastlõunaks oli tänavusele Tartu maratonile registreerunud 7167 suusatajat.




63-kilomeetrisele distantsile oli end kirja pannud 5694 ja 31-kilomeetrisele rajale 1473 suusasõpra. «Ja järjest tuleb juurde,» kinnitas klubi Tartu Maraton sekretariaadi juht Aet Nurk. Esindatud on 26 riiki Jaapanist Tšiilini.

Kiirpilk stardinimekirjale ütleb, et rajale lähevad Jerry Ahrlin, Thomas Alsgaard, Anders ja Jörgen Aukland, Jörgen Brink, Marco Cattaneo, Mathias Fredriks-son, Sandra ja Jenny Hans-son, Fanio Santus, Oskar Svärd, Jens-Arne Svartedal, Sabina Valbusa… See on ainult osa eliitgrupis startivaist tippsuusatajaist.   

«Selles suhtes on hästi läinud, et tänavu pani maailma tipp ennast väga varakult kirja,» on maratoni peakorraldaja Indrek Kelk rahul, «nii et kogu pikamaasuusatamise koorekiht on tulemas.»

Kelgu sõnul hakkab maratoniklubi sel nädalal tõsisemalt tegelema maratoni üksikasjalisema korraldusega. «Ettevalmistav faas on läbi saanud ja esimene asi on nüüd liiklusskeemid korralikult läbi töötada, mõelda ja vaadata.» Lähema kahe nädala jooksul peaks selle koha pealt kõik paika loksuma. Vähemalt korraldajate jaoks.

Kui kõik jätkub samas tempos, pole tõesti võimatu, et 8500 osalejat saab veebruariks täis. Indrek Kelgu teeb see natuke murelikuks: «Peale 1987. aastat pole ju nii suure osalejate arvuga maratoni korraldatud ja Otepääl pole sellist üldse olnud, eks ta ikka muret valmistab, pole salata.»

Suusamaraton
• 40. Tartu maraton sõidetakse 20. veebruaril.
• Korraldajad on tänavuseks piiriks seadnud 8500 osalejat.
• Pika distantsi limiit on 6000 ja lühikesel 2500 suusatajat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles